Aantal keer gelezen1

‘Een waardige manier van herdenken’

dinsdag 05 mei 2009 18:31

Enkele honderden mensen herdachten maandagavond samen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met een overdenking in de hervormde Dorpskerk aan de Kerkstraat in Voorthuizen. Dominee Garbrich Baalbergen sprak over het thema ‘Vrijheid maak je met elkaar’. Dichter Frits Deubel las in de kerk twee eigen gedichten voor. In één van de gedichten refereerde hij aan het drama op Koninginnedag.

Na de overdenking liepen de aanwezigen samen in een stille tocht naar begraafplaats Diepenbosch, om daar twee minuten stilte in acht te nemen. Ter afsluiting werden kransen gelegd bij het monument op de hoek van de Kerkstraat en de Rubensstraat. ,,Het was een waardige manier van gedenken”, zegt wethouder Leen Verweij, die een krans legde namens het gemeentebestuur. ,,De muzikale omlijsting door koormuziek van mannenkoor Euterpe, een blaasorkest van Crescendo en doedelzakblazers was ook zeer gepast.”

Na afloop werd in gebouw Kerkheem een film getoond waarin aandacht werd geschonken aan een ooggetuigenverslag over de bevrijding van Voorthuizen.

Ook in Barneveld, Garderen en De Glind vonden herdenkingsbijeenkomsten plaats.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2009 > mei