Aantal keer gelezen3

Barneveldse krant: ‘Zestig jaar is echt een hele poos’

donderdag 28 augustus 2008 17:13

Nico en Janny Verbrugh-van den Broek uit Voorthuizen waren woensdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Leen Verweij kwam ze namens het gemeentebestuur feliciteren. Tijdens de koffie werd teruggeblikt op zestig jaren lief en leed.

In de gezellige woonkamer van de seniorenwoning aan de Klompenmakerslaan kun je zien dat het feest is. Er staan prachtige bloemen op tafel en op de kast staan talrijke felicitatiekaarten. ,,Ja, na zestig jaar heb je wel een paar kennissen,” grapt Verbrugh.

Nico (85) en Janny (78) Verbrugh hebben elkaar leren kennen op een dansvloer in Scherpenzeel. Verbrugh herinnert het zich nog goed: ,,Ik was drummer en zag haar dansen. Ik had gelijk een oogje op haar. Sinds die tijd dansen we samen, nog steeds.’’ Het echtpaar is nog heel vitaal en beschikt over een flinke dosis humor. Ze staan volop in het leven en doen nog overal aan mee. ,,We houden allebei van levendigheid en blijven ook graag op de hoogte van dingen die de jeugd bezig houdt,” vertelt mevrouw Verbrugh.

,,Je hoort vaak van mensen die al heel lang getrouwd zijn dat de tijd voorbij gevlogen is. Nou ik vind dat het wel mee valt. Zestig jaar is een hele poos en we hebben van alles meegemaakt. Toch hebben we een goed leven gehad en natuurlijk hoop ik dat het zo blijft”, vervolgt ze.

 

Haar man vult aan: ,,We zijn wel arm begonnen. Net voor ons trouwen wilden mijn ouders die aan de Roeleneng woonden een varkensschuurtje bouwen. Dat ging niet door, maar het werd een klein huisje voor ons. Al snel daarna werd onze eerste dochter geboren. Na het huisje bij de boerderij zijn we naar Barneveld verhuisd en daar hebben we twintig jaar gewoond op diverse plekken. Uiteindelijk zijn we terug gegaan naar Voorthuizen verhuisd, dat vinden we toch fijner wonen.” Na de eerste dochter kwamen er nog twee bij. Het echtpaar heeft ondertussen ook vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. ,,Elke laatste zondag van de maand komen ze allemaal thuis. Het is dan een volle bak, maar heel erg fijn en gezellig.”

Meneer Verbrugh heeft altijd bij eiercentrale Evadag in Barneveld gewerkt. Zijn vrouw zorgde voor de kinderen. ,,Ik vond het goed om er thuis voor de kinderen te zijn. Dat was ook heel gewoon in die tijd. Als ik nu jong was geweest, zou ik misschien ook buiten de deur werken, maar zeker niet te veel. Dat is helemaal niet goed voor het gezin.’’

Meneer en mevrouw Verbrugh hebben gevarieerde hobby’s. Zijn grootste hobby is biljarten en hij werkt vaak in zijn groentetuin. Ook rijdt hij nog graag auto. Meneer Verbrugh voegt eraan toe: ,,Ik zit op de nieuwe biljartclub in ‘t Trefpunt. Dat vind ik zo leuk en ook bijzonder, want het is precies op de plaats waar ik geboren ben aan de Roelenengweg.” Mevrouw Verbrugh zwemt bijna elke dag in zwembad De Heuvelrand en houdt van borduren. Ze is ook een echt spelletjesmens en daarom gaat zij vaak koersballen en scrabbelen.

Op zondag gaat het paar naar de hervormde Ichthuskerk. ,,Daar komen we graag en we zijn nauw bij deze gemeente betrokken. Dat komt vooral omdat het een hechte en kleine gemeenschap is’’, legt mevrouw Verbrugh uit.

 

Het echtpaar staat nog steeds graag op de dansvloer. ,,Vanavond vieren we ons feest bij De Roskam in Achterveld en natuurlijk is daar muziek bij. Van dansen zal er wel niets komen, want we krijgen 120 gasten en daar moet je natuurlijk ook allemaal mee babbelen”, vertelt meneer Verbrugh met een knipoog.

Na het gezellige felicitatiebezoek is het tijd voor afscheid. ,,Tot over vijf jaar hoop ik dan maar!”, zegt mevrouw Verbrugh lachend tot slot.

Bron + Foto: Barneveldse krant

« Terug