Aantal keer gelezen4

Barneveld vandaag: ‘Een bruggetje te ver’

Barneveldse Beekvrijdag 22 augustus 2008 18:18

De brug tussen de Jacob Catsstraat en het Groen van Prinsterercollege wordt toch niet verwijderd. De school zou nog maar één uitgang overhouden en dat is bij een eventuele ontruiming niet verantwoord.

"Heel vervelend, dat de omwonenden en de school dit nu uit de krant moeten vernemen", zegt John Oldenburg, voorzitter van het wijkplatform De Lors e.o. Het verwijderen van de brug was onderdeel van een voorstel, dat het wijkplatform De Lors - gesteund door de school en de Gemeentewerf - had gedaan, waarin de Kleine Barneveldse Beek weer een natuurlijker verloop met kronkels zou moeten krijgen.

Eind juli maakte de gemeente bekend, dat de brug verdwijnen zou. "Wethouder Leen Verweij heeft er echter een stokje voor gestoken", zegt Oldenburg. Maar hij geeft hem achteraf wel gelijk. "Het bureau Verkeer en Veiligheid was des duivels." Niemand had aan de veiligheid gedacht. Niet alleen bij ontruimingen, maar ook in het dagelijks verkeer: scholieren zouden op de Schoutenstraat links gaan rijden in plaats van twee keer vlak na elkaar over te steken. Dat was onaanvaardbaar.

"Daarnaast heeft Verweij erop gewezen, dat de situatie in 2010 verandert als het Witsius College in het gebouw komt. Dat is veel kleiner, er blijft ruimte over, misschien komt er wel woningbouw en dan verandert de hele verkeerssituatie. Op zich vindt de wethouder ons plan voor de beek goed, maar het is veel te vroeg." Oldenburg vindt het vervelend voor de omwonenden. "Die waren al leuke plannen aan het maken voor het gebied. Die zullen heel teleurgesteld zijn." Aanleiding voor het hele plan was de slechte staat waarin de brug verkeert. De komende weken gaat de gemeente de brug nu toch repareren, zodat deze de komende jaren weer meekan. Daarmee is nog niets gedaan aan het gebruik van de brug als 'hangplek'. Daar "blijven de gemeente en de school aandacht aan besteden", stelt de gemeente in een persbericht.

Bron: Barneveld vandaag

« Terug

Reacties op 'Barneveld vandaag: ‘Een bruggetje te ver’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.