Aantal keer gelezen2

Wethouder opent nieuw pannaveldje; ‘Pas op voor de bal, want ik kan er niks van’

Leen Verweij3vrijdag 29 augustus 2008 17:01

Met een schot op het doel opende wethouder Leen Verweij donderdagmiddag het nieuwe pannaveldje aan de Bilderdijkstraat in Barneveld. ,,Pas op voor de bal, want ik kan er niks van.”

Onder grote belangstelling van jeugd uit de buurt volgden vervolgens de eerste straatvoetbalwedstrijden. ,,Het is een mooi veld, ik hoop ook dat jullie het met elkaar mooi en netjes houden”, sprak Verweij de jongeren toe. ,,Al snap ik zelf weinig van het spel.”

Het nieuwe veld is een initiatief van de jongeren uit de buurt zelf. ,,Ze gaven bij mij aan dat ze zoiets heel erg leuk zouden vinden”, zegt jongerenwerker Maarten Vincent. ,,Voor mijn part had hier ook een volleybal- of basketballveld kunnen komen, maar panna is momenteel erg populair.”

In overleg met omwonenden en met de Molukse vereniging in de buurt is de plek gekozen en zijn er regels opgesteld, die met een bordje staan aangegeven. Zo mag er na 22.00 uur ‘s avonds niet gespeeld worden en moet rotzooi altijd opgeruimd worden. Buurtbewoner Koen Schonewille houdt hiervoor een oogje in het zeil. ,,Ik weet hoe leuk de jongeren zoiets vinden, ik heb hier zelf ook veel gevoetbald. Om de boel rustig te houden kom ik elke avond even kijken hoe het gaat. Ik heb er wel vertrouwen in.”

Ook Verweij denkt dat het wel goed komt. ,,De jongeren hebben samen met mensen van Ons Bedrijf geholpen met de aanleg van het veld, ze zijn erg betrokken. Daarnaast, het is goed om dit soort activiteiten te stimuleren, dan zitten jongeren tenminste wat minder vaak achter hun pc.”

Youssef Alhindi is één van de eerste fanatieke pannaspelers op het net geopende veldje. ,,Dit is een mooie plek, niet te klein en niet te groot.” Panna is voor hem de leukste sport. ,,Er zit veel snelheid en actie in, een wedstrijd duurt niet langer dan drie minuten. Maar het is ook vooral gezellig als je met een hele groep bent. Je speelt met z’n tweeën of met z’n vieren en de rest staat aan de kant om aan te moedigen.” Speciaal voor deze ‘showsport’ zijn daarom langs het speelveldje zitblokken neergezet.

Bron: barneveldse krant

« Terug