Barneveldse krant: Twijfel over open dak zwembad

zwembadwoensdag 09 juli 2008 20:15

De gemeenteraad staat unaniem achter het plan voor een nieuw overdekt 25-meterbad in Voorthuizen. Wel is het nog de vraag of een open dak mogelijk is.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. In het plan voor het nieuwe zwembad wordt gekeken naar de mogelijkheid tot een glazen overkapping, dat in de zomer open kan. ,,Die mogelijkheid houden we in het onderzoek open, al is het zeer de vraag of dit haalbaar is”, gaf wethouder Gerard van den Hengel aan.

Over een dak dat open kan rezen binnen de raad meerdere vragen als het gaat om gevolgen voor energieverbruik, techniek en arbo-eisen. ,,Een overkapping dat met mooi zomerweer open kan, klinkt aantrekkelijk, maar lijkt ons in de winter te veel energie kosten”, zei Guus Knapen (SGP). ,,Zorg daarom vooraf voor een brede oriëntatie op het gebied van energiegebruik, zodat we niet voor verrassingen komen te staan”, voegde Ariën Appeldoorn hieraan toe. ,,En houd goet in het oog wat de bouwkundige meerkosten zijn voor zo’n dak”, zei Ab van de Kamp (Burger Initiatief). ,,Het lijkt ons een idee in het onderzoek ook de mogelijkheid voor een schuifwand mee te nemen”, stelde Jaap Beijer (Pro’98). Hij wees hierbij naar een 50-meterbad in Kampen met een soortgelijk dak. ,,Door meer mogelijkheden te bekijken, kunnen we later beter afwegen.” Wethouder Gerard van den Hengel: ,,We gaan ons verdiepen in het zwembad van Kampen, een goede tip.”

Met het nieuwe zwembad moet de wachtlijst voor zwemlessen voor kinderen aangepakt worden. ,,Daarom willen we graag inzicht in de actuele cijfers over deze wachtlijst”, gaf Guus Knapen (SGP) aan.

Ook over de exploitatie van het bad, dat jaarlijks ongeveer 270.000 euro gaat kosten, rezen nog enkele vragen. ,,Kunnen we ervoor zorgen dat er een efficiente samenwerking op poten wordt gezet met het Veluwebad en het Oosterbosbad om de kosten zoveel mogelijk te drukken?” stelde Henri Buitenhuis (ChristenUnie). Van den Hengel zegde toe deze suggestie mee te nemen in nader overleg.

Burgemeester en wethouders willen dit jaar onderhandelingen met geïnteresseerde marktpartijen afronden om volgend jaar met een voorstel te komen, inclusief financiële onderbouwing.

Bron: Barneveldse krant

Labels
Fractie
In de media

« Terug

Archief > 2008 > juli