WisselBlog week 13 - Tjitske Kuiper

zaterdag 22 maart 2008 12:13

Zaterdag 30 maart - Burgtschool

Het is het college gelukt om met de druk van de vorige raadsuitspraak in de rug de aannemer te dwingen om met een lager bedrag genoegen te nemen. Dat is beslist bijzonder te noemen! Er is een prima onderhandelingsresultaat behaald. Het is nu zaak om de druk er goed op te houden, zodat niet alsnog door een stuk meerwerk de weggelopen winst weer teruggepakt gaat worden. We gaan daar dinsdagavond naar vragen. Maar wat ziet iedereen zolangzamerhand uit naar het moment dat deze school in gebruik kan worden genomen!

In de NRC een hele pagina met reacties van lezers van deze krant over het onderwerp megakerken/biblebelt en woongenot. De verhalen zijn positief , zowel van de Veuwe als uit Zeeland. Iemand schreef: "Ook een atheist kan waardering opbrengen voor de sfeer waarmee de streng-gereformeerden zich omringen". Deze man (een zekere Erik de Boer) werd denk ik zelf ook met respect bejegend, want dat is nodig om je goed te voelen tussen 'andersoortigen'. Wat dat betreft was de Netwerk uitzending een gemiste kans in zeker opzicht, want er was best wel het nodige respectloosheid in te zien. De uitzenders wilden blijkbaar dat beeld graag neerzetten.  En als het klopt dat men de gemeentevoorlichter passeert en vervolgens met een oud-burgemeester de uitzending besluit vind ik dat op z'n minst wonderlijk te noemen. (overigens niets tegen Burgering )

Als je dan ziet wat geenstijl.nl dan allemaal verzameld heeft aan reacties, dan word je daar wel misselijk van. Anoniem gescheld op chistenen. Over respect gesproken.

Vrijdag 28 maart - Fitna

Het downloaden van Fitna gaat moeizaam. De film duurt daardoor twee keer zo lang. Ik betrap mij erop dat ik het een beetje zonde van mijn tijd vind op deze manier. Maar de beelden zijn wel schokkend. Het is niet zozeer nieuw om te zien waartoe radicale moslims in staat zijn , maar wel om dit allemaal achter elkaar op je te laten inwerken. het geheel is oinderdaad wel suggestief.

Ik kijk regelmatig vandaag op Nu.nl  / NOS / CNN / Herald Tribune om te volgen hoe de reacties zijn in binnen- en buitenland. Vooral dat laatste is onvoorspelbaar.

Donderdag 27 maart- wandeldag/ Wilders

Af en toe lukt het om samen met mijn ega een doordeweekse dag te benutten om een stukje LAW (Langeafstandswandelpad) te 'doen'. Vandaag is er een traject tussen Beekbergen en Eerbeek aan de beurt. Mooi is het daar. Het weer was heel redelijk en de blaren vielen mee. We zijn wel drie keer fout gelopen doordat we niet goed hadden opgelet en hebben daardoor veel meer LAW gedaan dan de route aangaf. Gelukkig kwamen we daardoor een fijn lunchrestaurantje tegen, dat verzachtte ons leed :)

's Avonds de eerste reacties gevolgd op de film van Wilders. De website was overbelast en dus keken we naar reacties zonder de film zelf gezien te hebben. Daar houd ik eigenlijk niet zo van. Ik vorm liever eerst zelf een oordeel. Morgen maar eens op internet.

Woensdag 26 maart - Valleilijn

Dat de machinisten (meerdere dus!) van de Valleilijn niet goed opgeleid waren, vind ik wel een ernstig bericht.  Negen keer is een rood sein genegeerd. Er was al sprake van een bijna-ongeval tussen een reizigerstrein en een goederentrein. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft een heel kritisch rapport uitgebracht. Naar aanleiding hiervan zal de inspectie onderzoek doen naar de kwaliteit van de opleidingen van nieuwe machinisten bij alle Nederlandse spoorwegondernemingen. De vervoerder connexxion bevestigt dat er fouten zijn gemaakt.

Landelijke aandacht is noodzakelijk. Je mag de levens van zoveel reizigers niet in gevaar brengen.

Dinsdag 25 maart- Heel hard, behoorlijk of nauwelijks groeien? En wat vindt u van megastallen?

Volgende week wordt er in de gemeenteraad gesproken en beslist over het gewenste toekomstscenario voor de gemeente.  Uiteraard kan niemand de toekomst voorspellen, maar als gemeenteraad kun je wel sturen op het gebied van wonen, landbouw,verkeer, economie etc. Via beleidskeuzes kun je ontwikkelingen afremmen, in een gewenste richting proberen te sturen en stimuleren.

Zo kunt u ook uw mening geven over de eventuele ontwikkeling van megastallen. Onze fractie zit daar niet op te wachten. In ons verkiezingsprogramma van 2006 gaven wij al aan dat wij inzetten op familiebedrijven. Megastallen zijn enorm groot.  Het is een soort dorp opzichzelf. Wij zien liever tien boerenbedrijven dan een megabedrijf in het enige LandbouwOntwikkelingsGebied dat onze gemeente rijk is. Ten oosten van Kootwijkerbroek.

Andere argumenten tegen zijn: landschappelijk is het moeilijk in te passen. (oftewel het staat niet), er is extra infrastructuur nodig en als er een dierziekte uitbreekt dan zijn de gevolgen immens.  En of de kostprijs zoveel lager ligt als bij gewone bedrijven dat is nog maar de vraag.

Vestiging van een dergelijk megabedrijf op een industrieterrein gaat in tegen de gedachte dat een dier toch in de eerste plaats een schepsel is.  Laten we daarin maar een principiele keus maken op deze manier. Daar is niets op tegen in onze materiele maatschappij.

Op onze site is ook een reactiemogelijkheid. Maakt u daar vooral gebruik van! U heeft vast wel een mening over hoog- of laagbouw, over de noodzaak om Voorthuizen richting de A1 te laten doorgroeien, over de Valleilijn, over de doortrekking van de A30, over nevenactiviteiten van de agrarische sector, over het toerisme in Garderen en of we dat kunnen vasthouden in de toekomst, over landbouwwinkels, over schaalvergroting in de landbouw, over sportvoorzieningen enz, enz.

Als fractie zijn we reuze benieuwd naar uw mening!

Maandag 24 maart 2008 - Nieuwe kerken
De NRC van dit weekend komt in een bijlage met een groot artikel over de nieuwe grote kerken van Barneveld. Het verschijnsel van deze bouw wordt afgezet tegen de trend dat in de rest van Nederland de kerken juist leeg lopen. Men vindt ons hier in Barneveld maar uitzonderlijk. En in zekere zin is het ook wel uitzonderlijk. Het artikel is verder wel een eerlijk verslag. Maar men is er bij de redactie nog niet helemaal klaar mee, gezien het feit dat men de lezers oproept om hun ervaringen en hun opinie over dit alles op te sturen naar de krant. Op kwesties@nrc.nl ziet men dit graag tegemoet. Volgend weekend zal dan wel een weerslag van al deze  'ingezondens'te zien zijn in de weekendbijlage. Ik ben benieuwd welke beeldvorming hier uit op rijst. Als u wilt kunt u zich dus ook mengen in dit geheel. Ik hoop vooral dat er een beetje een positieve toon over Barneveld in mag zitten. Dat zou ook recht doen aan de werkelijkhied lijkt mij. Waarom zouden we anders zoveel woningzoekenden hebben in dit deel van Nederland?

Zondag 23 maart 2008 - Paasfeest
Een witte pasen deze keer. Je kunt hier een mooie symboliek in zien. In de bijbel staat dat God zegt : ".Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw". Tot het moment van pasen was een stroom van offers (geslachte dieren) nodig om de zonden van het volk weg te doen voor God. Maar dor het offer van Zijn leven heeft de zoon van God, Jezus Christus dit hier voor eens en voor altijd een einde aan gemaakt. Zijn leven was voldoende om alle zonden van de hele wereld weg te doen. Op Goede Vrijdag herdenken we de kruisiging en na de stille zaterdag volgt dan de paasmorgen. De opstanding en dus de overwinning op de dood. Jezus heeft zich aan wel 500 mensen getoond en daarmee bewezen dat Hij werkelijk was opgestaan. De eerste woorden die Hij sprak waren: Vrede zij met julie".

Een witte pasen; hoe toepasselijk!

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2008 > maart