-
Veluwehal moet kloppend hart van Barneveld blijven!
Lees verder,,Dorpen moeten een dorpshuis hebben als kloppend hart van de gemeenschap’’, zegt lijsttrekker Henk Wiesenekker. ,,Voor tal van activiteiten kan gebruik gemaakt worden van een dorpshuis. Denk bijvoorbeeld aan gezellige bijeenkomsten voor senioren, sporttrainingen en -wedstrijden, vergaderingen van Plaatselijk Belang, toneel, bridgen en ga zo maar door. Het mooie van deze bijeenkomsten is dat ze mensen helpen om verbonden te raken met dorpsgenoten. De diepe menselijke behoefte om zich verbonden te voelen met anderen en de functie die een dorpshuis daarin heeft, maakt een dorpshuis waardevol. We hebben ons daarom van harte ingezet voor de bouw van De Eng in Voorthuizen en de Wardborg in Garderen.
-
Geen QR-code bij zwemles
Lees verderOm te voorkomen dat mensen elkaar ongewild besmetten, heeft de overheid bepaald dat je op sommige plaatsen een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig hebt. Dit coronatoegangsbewijs laat zien dat je gevaccineerd bent tegen corona of net hersteld bent of een negatieve testuitslag hebt. Daarmee zijn de risico's dat je een ander kan besmetten, beperkt.
Een coronatoegangsbewijs is niet nodig bij sporten, die onderdeel zijn van onderwijsactiviteiten, zo lezen we op de website van de rijksoverheid. Optisport, de aanbieder van zwemlessen in Barneveld, vraagt echter van ouders die hun kinderen brengen voor zwemles, om een QR-code te tonen. Omdat niet alle ouders een bewijs kunnen tonen, gaan kinderen niet naar het zwemonderwijs. Met als gevolg dat die kinderen niet leren zwemmen. Zij zijn de dupe van dit coronabeleid en lopen grote risico's als zij onverhoopt te water raken. Of, als je het anders bekijkt: ouders worden gedwongen om zich te laten vaccineren of eerst een test te doen, als zij hun kinderen zwemles willen laten ontvangen. -
Betaald parkeren voorkomt frustraties!
Lees verderGratis klinkt altijd goed. Maar als je voor een beetje geld iets krijgt wat waardevol is dan heb je dat er voor over. We kunnen besluiten om het parkeren in Barneveld Centrum gratis te maken. Maar voor het beetje geld dat u nu betaalt, krijgt u drie dingen: parkeren dichtbij de bestemming, tijdsbesparing en minder frustratie door de vervelende zoektocht naar een parkeerplek en verkeersdrukte.
-
Zondag blijven wat ons betreft de winkels dicht - "We mogen best afwijken van de landelijke trend’"
Lees verderDe ChristenUnie is dankbaar voor de unieke, waardevolle, christelijke identiteit van onze gemeente. Heel veel inwoners hechten veel waarde aan de zondagsrust en dat willen wij zo houden. Deze rustdag is door God geschonken en biedt iedereen tijd voor familie, bezinning en kerkbezoek.
-
Goede stappen tegen vrachtverkeer in Garderen, maar ook zorgen.
Lees verderHet college heeft deze week een memo naar de raad gestuurd met daarin de stappen die sinds september gezet zijn om het vrachtverkeer uit Garderen te gaan weren. De ChristenUnie had het onderwerp afgelopen september op de agenda gezet, omdat de aanpak niet erg vlot. We hebben daarom gevraagd om in januari op de hoogte gebracht te worden van de verdere ontwikkelingen. Er worden goede stappen gezet, maar er zijn ook zorgen. Reden voor enkele aanvullende schriftelijke vragen.
-
Opruimers winnen prijs uit de hand van ChristenUnie-lijsttrekker Henk Wiesenekker
Lees verderCorinne Boon en haar kinderen deden dit jaar mee aan een actie van de ChristenUnie om zwerfvuil op te ruimen.
-
GOED VOORNEMEN - KOOP LOKAAL - GESPREK MET DE BURGEMEESTER
Lees verderDe afgelopen maanden waren voor veel ondernemers pittig. Juist nu is het belangrijk om onze lokale winkeliers en ondernemers te steunen. Daarom gingen wij met diverse ondernemers en winkeliers in gesprek. De opbrengsten daarvan deelde Henk Wiesenekker meteen na het weekend met burgemeester Jan Luteijn.
-
Realistische biodiversiteit
Lees verderMonitoren:
Het gaat slecht met de biodiversiteit in Nederland. Dat is een algemene uitspraak die we regelmatig horen en waar we niet zo heel veel mee kunnen. Zo’n uitspraak vraagt om nadere uitleg. Maar vanavond gaat het over de biodiversiteit in onze gemeente Barneveld. Barneveld met een kleinschalig en afwisselend landschap wat gunstig is voor de biodiversiteit. We vinden hier de adder, het edelhert, de das, ree, de steenuil, de gierzwaluw, de ijsvogel, vlinders en bijen en vleermuizen. Maar hoe gaat het nu met de biodiversiteit in Barneveld? Niet volgens de modellen, maar een realistisch beeld. Daarom is onze fractie blij dat er in onze gemeente gemonitord wordt. Monitoren, waar komen we vandaan en welk effect hebben de maatregelen die we met elkaar afspreken? Door dit monitoren door de eigen bevolking te laten doen, geeft het een betrokkenheid met de biodiversiteit in onze omgeving. Wij pleiten dan ook om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze monitoring. Als voorbeeld hiervoor is de landelijke vogelteldag. Wil de wethouder toezeggen dat de inwoners van oud tot jong zoveel mogelijk worden ingezet bij het monitoren van de biodiversiteti om zo de betrokkenheid te vergroten. -
Geurverordening - onze bijdrage
Lees verderVoor ons ligt de geurverordening. We kunnen ons vinden in het ophogen van de odeur in de nieuwe woonwijken. Barneveld is een groeigemeente en de woonwijken komen steeds meer het buitengebied in. In het centrum blijft de odeur 3 in de nieuwe woonwijken 6/8 zo lopen we vanuit het centrum naar het buitengebied van 3 naar 6 naar 14 odeur. Onze fractie vind dit qua volksgezondheid een verantwoord besluit.
-
Windenergie, noodzakelijk, maar wel met voorwaarden die we zelf stellen.
Lees verderDe ChristenUnie heeft voor de Structuurvisie Windenergie gestemd. Dat is belangrijk om de energietransitie goed vorm te geven en tegelijkertijd zorgen we er daarmee voor dat de regie bij de gemeente blijft liggen en niet terecht komt bij de provincie of het rijk. Dat maakt het mogelijk om belangrijke voorwaarden te stellen voor mensen en bedrijven die in de buurt van de locatie gevestigd zijn.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 9
- 10
- 11
- ...
- 17
- Volgende pagina