Berichten geschreven door Henk Wiesenekker

 1. Debat coalitie akkoord.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 2 juni 2022

  Debat coalitieakkoord - bijdrage ChristenUnie

  “Gelukkig wie zich houden aan het recht en doen wat rechtvaardig is, telkens weer (Psalm 106:3). De Heere God laat ons zien wat recht doen betekent. Dat is de kern van ons politiek bedrijven.

  Samen Recht Doen! Dat was de titel van ons verkiezingsprogramma. Een programma met hoop voor onze schepping,  met zorg voor onze kwetsbare inwoners en met perspectief voor onze jongeren. En dat is nodig in een tijd waarin we staan voor stevige uitdagingen. Er rust op ons als gemeente, gemeenteraad en fractie een grote verantwoordelijkheid. En ook daarom staat hier een dankbare fractievoorzitter.

  Want na een periode van stevig onderhandelen – met uitstekende ambtelijke ondersteuning - zijn wij gekomen tot een prachtig akkoord. Voordat deze coalitie tot stand kon komen moest er gewerkt worden aan vertrouwen. Daarover hebben we veel gesproken en daardoor is voldoende vertrouwen ontstaan. De inschatting van de informateur bleek juist; op de inhoud zijn er veel overeenkomsten en is er een mooi akkoord gesloten tussen de ChristenUnie, Lokaal Belang en de SGP. Een akkoord waarin het ChristenUnie geluid sterk aanwezig is en waarbij ik namens de ChristenUnie Hans van Daalen voordraag als kandidaat wethouder.

  Lees verder
 2. reactie verkiezingen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 31 maart 2022

  Reflectie op verkiezingsuitslag - en vooruitkijken: "Samen Recht Doen".

  De afgelopen maanden waren hectisch, betekenisvol en uitdagend. Er is door veel inwoners in onze gemeente veel werk verzet in het opstellen van een kieslijst, het bedenken van een programma én het uitwerken van een campagne. Nadat de herindeling met Scherpenzeel niet door bleek te gaan, moesten alle partijen in een hogere versnelling toewerken naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

  Lees de speech van fractievoorzitter Henk Wiesenekker waarin hij reflecteert op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

  Lees verder
 3. voedselbank hoge resolutie.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 25 februari 2022

  Programma ChristenUnie: ‘Iedereen hoort erbij, dat is ons motto’

  Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Die gedachte loopt als een centrale, rode draad door het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, dat deze keer de naam ‘Samen recht doen’ heeft gekregen. Het woord ‘samen’ staat niet voor niets 117 keer in het programma. ,,Het tekent de manier waarop wij als christenen in het leven staan’’, zegt lijsttrekker Henk Wiesenekker. ,,In een tijd van toenemende individualisering en met een moeilijke coronaperiode achter ons, waarin eenzaamheid voor veel mensen een grote vijand werd, is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit. We willen daarin vooral ook opkomen voor de kwetsbaren.’’

  Lees verder
 4. stemmen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 19 februari 2022

  Centrale vuurwerkshow(s) voorkomt veel schade aan milieu, mens én dier.

  Mijn kinderen genieten enorm van vuurwerk. Knalerwten, een sterretje of een kleurrijke pot… het maakt ze niet veel uit. Ze genieten ervan en kunnen niet wachten totdat het donker is en we gaan “vuurwerken”. Ook ik vind vuurwerk mooi. En ook ik geniet ervan om de spanning van mijn kinderen te zien en samen met hun te “vuurwerken”. Met categorie 1 vuurwerk uiteraard. Ik kan vooral genieten van mooie pijlen en potten. Gevoelsmatig zou ik graag de vuurwerktraditie laten zoals die nu is. Maar, als je dan in je opneemt welke schade er elk jaar door vuurwerk geleden wordt dan kan je daar ook je ogen niet voor sluiten.

  Lees verder
 5. stemmen.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 14 februari 2022

  Veluwehal moet kloppend hart van Barneveld blijven!

  ,,Dorpen moeten een dorpshuis hebben als kloppend hart van de gemeenschap’’, zegt lijsttrekker Henk Wiesenekker. ,,Voor tal van activiteiten kan gebruik gemaakt worden van een dorpshuis. Denk bijvoorbeeld aan gezellige bijeenkomsten voor senioren, sporttrainingen en -wedstrijden, vergaderingen van Plaatselijk Belang, toneel, bridgen en ga zo maar door. Het mooie van deze bijeenkomsten is dat ze mensen helpen om verbonden te raken met dorpsgenoten. De diepe menselijke behoefte om zich verbonden te voelen met anderen en de functie die een dorpshuis daarin heeft, maakt een dorpshuis waardevol. We hebben ons daarom van harte ingezet voor de bouw van De Eng in Voorthuizen en de Wardborg in Garderen.

  Lees verder
 6. zwemles.jpg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 6 februari 2022

  Geen QR-code bij zwemles

  Om te voorkomen dat mensen elkaar ongewild besmetten, heeft de overheid bepaald dat je op sommige plaatsen een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig hebt. Dit coronatoegangsbewijs laat zien dat je gevaccineerd bent tegen corona of net hersteld bent of een negatieve testuitslag hebt. Daarmee zijn de risico's dat je een ander kan besmetten, beperkt.

  Een coronatoegangsbewijs is niet nodig bij sporten, die onderdeel zijn van onderwijsactiviteiten, zo lezen we op de website van de rijksoverheid. Optisport, de aanbieder van zwemlessen in Barneveld, vraagt echter van ouders die hun kinderen brengen voor zwemles, om een QR-code te tonen. Omdat niet alle ouders een bewijs kunnen tonen, gaan kinderen niet naar het zwemonderwijs. Met als gevolg dat die kinderen niet leren zwemmen. Zij zijn de dupe van dit coronabeleid en lopen grote risico's als zij onverhoopt te water raken. Of, als je het anders bekijkt: ouders worden gedwongen om zich te laten vaccineren of eerst een test te doen, als zij hun kinderen zwemles willen laten ontvangen.

  Lees verder
 7. stemmen
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 5 februari 2022

  Betaald parkeren voorkomt frustraties!

  Gratis klinkt altijd goed. Maar als je voor een beetje geld iets krijgt wat waardevol is dan heb je dat er voor over. We kunnen besluiten om het parkeren in Barneveld Centrum gratis te maken. Maar voor het beetje geld dat u nu betaalt, krijgt u drie dingen: parkeren dichtbij de bestemming, tijdsbesparing en minder frustratie door de vervelende zoektocht naar een parkeerplek en verkeersdrukte.

  Lees verder
 8. stemmen
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 4 februari 2022

  Zondag blijven wat ons betreft de winkels dicht - "We mogen best afwijken van de landelijke trend’"

  De ChristenUnie is dankbaar voor de unieke, waardevolle, christelijke identiteit van onze gemeente. Heel veel inwoners hechten veel waarde aan de zondagsrust en dat willen wij zo houden. Deze rustdag is door God geschonken en biedt iedereen tijd voor familie, bezinning en kerkbezoek.

  Lees verder
 9. Zwerfvuil.jpeg
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 19 januari 2022

  Opruimers winnen prijs uit de hand van ChristenUnie-lijsttrekker Henk Wiesenekker

  Corinne Boon en haar kinderen deden dit jaar mee aan een actie van de ChristenUnie om zwerfvuil op te ruimen. 

  Lees verder
 10. 3.png
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 3 januari 2022

  GOED VOORNEMEN - KOOP LOKAAL - GESPREK MET DE BURGEMEESTER

  De afgelopen maanden waren voor veel ondernemers pittig. Juist nu is het belangrijk om onze lokale winkeliers en ondernemers te steunen. Daarom gingen wij met diverse ondernemers en winkeliers in gesprek. De opbrengsten daarvan deelde Henk Wiesenekker meteen na het weekend met burgemeester Jan Luteijn.

  Lees verder