Berichten over Wonen

 1. Dakloos
  Henk Wiesenekker
  Door Henk Wiesenekker op 7 februari 2024

  Iedereen een veilig en beschermd thuis

  Ik wil u meenemen in een korte anekdote. Ja het heeft te maken met het onderwerp en bedoeld om de urgentie te onderstrepen. Een aantal jaar geleden ontmoette ik Sascha. De naam heb ik overigens verzonnen. De casus niet. Sascha was slachtoffer van huiselijk geweld en ik had de opdracht om een advies aan de burgemeester te geven over een huisverbod voor de dader. Sascha had een bewogen leven. Ze had een slechte jeugd gehad en was fors drugsverslaafd. Ze kreeg hulp en woonde begeleid. Sinds enkele weken woonde ze weer op zichzelf. Beschermd thuis. Een echt thuis kon ik het niet noemen. Er lag vloerbedekking op de grond, bestaand uit de enkele vierkante meters vies kleed. De rest was beton. Sascha had de stap helaas niet aangekund. Ze was snel vervallen in verslaving en bleek ook een slechte partner ontmoet te hebben. Er was niet alleen een huisverbod nodig, maar ook een tijdelijke plek om weer beschermd te wonen. 

  Lees verder
 2. Wikselaarse Eng
  05_Henry_Buitenhuis_1_lowres.jpg
  Door Henry Buitenhuis op 14 december 2022

  Houd de woningen in Barneveld betaalbaar

  De ChristenUnie zet zich al jaren in voor betaalbare woningen in Barneveld. Juist omdat er zoveel nood is bij hen die een betaalbare woning zoeken. Juist voor betaalbare woning is stimulerend en sturend beleid van de gemeente hard nodig. Wij ondersteunen de oproep van de wethouder in de commissie om te zorgen voor instrumenten die het bouwen van betaalbare woningen bevorderd. 

  Lees verder
 3. Oldenbarneveldseplein
  04_Jaap_van_den_Top_1_lowres.jpg
  Door Jaap van de Top op 3 november 2022

  Barneveldse belangen in de regio.

  We gaan huizen bouwen en en heel veel huizen. Voor de regio Arnhem en Nijmegen is dat 100.000 woningen, voor de regio Foodvalley 40.000, voor Foodvalley Noord 12500 en voor Barneveld 8000. Vanuit de regio Amersfoort komt er voor Barneveld een opgave om 5500 woningen te bouwen. 

  Lees verder
 4. Stroe1
  04_Jaap_van_den_Top_1_lowres.jpg
  Door Jaap van de Top op 29 september 2022

  Een nieuwe wijk voor Stroe

  Een nieuwe wijk voor Stroe. Passend en nu hopen dat de trein daar ook nog een keer stop.

  Lees verder

  Labels: ,