Beter een goede buur(t)

dinsdag 29 september 2009 12:38

"Dit wordt het nieuwe vervoermiddel van het gemeentebestuur", grapte Wethouder Leen Verweij zaterdag terwijl hij op de rug van een kameel stapte. Een ritje op de rug van de kameel was een van de vele activiteiten die deze Nationale Burendag op Goudenstein te doen was. Aanleiding voor deze feestelijke middag was de opening van het nieuwe speelveldje.

BARNEVELD - Op initiatief van enkele buurtbewoners is de laatste tijd in samenwerking met de Woningstichting Barneveld en de gemeente extra aandacht besteed aan het leefbaar houden van de buurt. Dat resulteerde al in ondermeer doeltjes voor een voetbalveld, een zandbak, nieuwe boompjes en nu een nieuw speelveldje. Els van Daal, manager Woondiensten prijst de buurtbewoners in haar toespraak om het initiatief. "Jullie zijn de eerste wijk die zelf initiatief heeft genomen en ons enthousiast heeft gemaakt. We hopen dat andere wijken dit voorbeeld volgen." Als extra verrassing staat voor alle bewoners nog een tray bosviolen klaar om de wijk nog wat extra op te fleuren. Dan is het de beurt aan wethouder Leen Verweij, hij mag de opening van het speelveldje verrichten.

De kinderen verzamelen zich om de wethouder om op zijn teken hun gele en blauwe ballonnen de lucht in te laten gaan. "Ik hoop dat zowel kinderen als volwassenen zorgen dat dit een mooie plek is en blijft. Super dat hier zoveel mensen hun best voor gedaan hebben", roept Verweij. Met name Erica Smeelde heeft zich erg ingezet voor de buurt. "Mijn doel is om het hier leefbaar te houden en het contact tussen de buurtbewoners te vergroten. Er is een heel goede samenwerking geweest tussen de gemeente, de Woningstichting en buurtbewoners. Alle buurtbewoners mochten hun voorkeur opgeven voor het speelveldje. Eigenlijk konden we het niet mooier openen dan met een feestje op Nationale Burendag", vertelt Erica. Terwijl de kinderen zich vermaken met allerhande activiteiten, praten de volwassenen onder het genot van een hapje en een drankje bij met hun buurtbewoners. Om mensen te betrekken heeft Erica Smeelde verschillende mensen benaderd om deze hapjes en drankjes te verzorgen. "Ik hoop dat mensen hier een voorbeeld aannemen. Je moet niet klagen, maar juist iets doen. De gemeente en de woningstichting willen echt wel meewerken, maar bewoners moeten zelf ook initiatief nemen", stelt Erica Smeelde terwijl ze genietend rondkijkt naar de gezelligheid om haar heen.

Bron + foto: Barneveld Vandaag

Labels
Wethouder

« Terug

Reacties op 'Beter een goede buur(t)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.