Barneveldse Krant: Geen lijstverbinding ChristenUnie en SGP in Barneveld

vrijdag 25 november 2005 19:36

BARNEVELD - Er komt géén lijstverbinding tussen de Barneveldse SGP en ChristenUnie voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Beide besturen hebben hiertoe besloten en zullen later vandaag een persverklaring geven.

Dit bevestigt ChristenUnie-raadslid Tjitske Kuiper. De besturen van de betrokken partijen wilden vanmorgen geen toelichting geven. Ook Kuiper wil de persverklaring verder afwachten. De gepoogde samenwerking is waarschijnlijk stukgelopen op de positie van de vrouw. Vandaag werd namelijk bekend dat de SGP vier van haar kiesverenigingen heeft verboden een lijstverbinding aan te gaan met de ChristenUnie. Dit omdat die vrouwen op een prominente plaats op de lijst voor de gementeraadsverkiezingen heeft staan.

Omdat de vrouwen op een prominente plaats staan, zouden zij in de gemeenteraad gekozen kunnen worden. De SGP wil daar niet verantwoordelijk voor zijn.

Het gaat om Amersfoort, Zoetermeer, Enkhuizen en Gorinchem. De afdelingen kunnen nog beroep aantekenen tegen het verbod. Volgende week vrijdag valt het definitieve besluit. In Barneveld staat Tjitske Kuiper als vrouw hoog genoteerd bij de ChristenUnie: ze is gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van 2006.

Bron: Barneveldse Krant, 25 november 2005

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: Geen lijstverbinding ChristenUnie en SGP in Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2005 > november