Aantal keer gelezen2

Bestemmingsplan Veller 1: BZO wees goed voor je nieuwe buren

veller vanuit de luchtdinsdag 20 januari 2009 23:06

Bij het vaststellen van het bestemmingsplan Veller 1 in de gemeenteraad hebben we aan de bewonersvereniging Barneveld Zuid-Oost gevraagd om bij het kiezen van vervolgstappen ook rekening te houden met de nieuwe toekomstige buren, die graag op korte termijn een woning in dat gebied willen betrekken.

Onderstaand de bijdrage van Henry Buitenhuis

Vanavond nemen we als raad een beslissing over de voortgang van Veller 1. Veller 1 dat al een lange geschiedenis kent van tegenstellingen. In het verleden zijn keuzes gemaakt , en besluiten genomen, waarmee we nu verder moeten werken. En ook nu blijkt dat de belangen rond Veller heel verschillend zijn.Er zijn vele kopers die graag zonder oponthoud een woning willen. Want elk oponthoud betekent voor hen in ieder geval een kostenverhoging.

Daarnaast zien we een belangenvereniging die zijn eigen uitzicht verloren ziet gaan en die zich nu verzet met veel beschikbare middelen. Middelen die we hen in de rechtstaat en de democratie niet willen ontzeggen. Voor dat verlies is aan uitzicht en mogelijk ook woongenot bestaat echter ook een procedure om de schade daarvan te vergoeden.

Het is echter niet aan deze vereniging om keuzes te maken. Als raad staan wij ervoor om keuzes en afwegingen te maken nadat we alle voors en tegens hebben gehoord of gelezen. Aan de bewonersvereniging Barneveld ZO hebben we te danken dat de tegens met veel argumenten voor ons op tafel liggen. En we hopen dat de Belangenvereniging in zijn verdere keuzes ermee wil rekenen dat ook zij in goede harmonie met zijn toekomstige buren moet samenleven. En dat de keuzes die zij maken niet ten koste gaan van de toekomstige buren.

De motie van de VVD over de starters woningen zullen we steunen De CristenUnie is blij dat de VVD daarmee aansluit bij pleidooien die de ChristenUnie regel matig heeft gehouden. We zijn blij dat de VVD nu voor de verbetering van de doorstroming in de woning markt niet meer alleen let op de dure woningen, maar dat nu ook de starters woningen in beeld zijn.

Wij zijn van mening dat het College in de afgelopen periode voortvarend heeft gewerkt om alle belangen goed tegen elkaar af te wegen. Er is hard gewerkt om ook procedureel de juiste stappen te zetten. Bovendien is dit voorstel in lijn met eerder genomen besluiten.

Daarom stemmen we in met het plan

« Terug