Aantal keer gelezen

Raadhuisplein 2 - Week 2

dinsdag 13 januari 2009 19:13

Maandag 5 januari
Het nieuwe jaar is al weer 5 dagen oud! De tijd vliegt al weer net zo snel voorbij als in 2008. Graag begin ik het jaar met iedereen een goed nieuw jaar toe te wensen. Vraag is dan natuurlijk wat je met "goed" bedoelt? Ik hoop zelf op gezondheid. Want dat is een opmerkelijke kostbaarheid waarvan ik al te weinig besef heb, maar waar ik in mijn contacten met minder valide burgers op gewezen word.

Verder is mijn wens dat ik voldoende ruimte in mijn leven zal nemen om stil te staan bij de Here Jezus en wat Hij voor mij betekent. Zonder hem kan 2009 voor mij geen goed jaar worden.

En in de derde plaats wil ik heel graag iets betekenen voor de samenleving, in het bijzonder voor de mensen die kwetsbaar zijn.

U wens ik niet minder dan voor mezelf gezondheid, een levenskrachtig geloof in de Here Jezus en een open hart voor de kwetsbare mens toe.


Dinsdag 6 januari
Gisterenavond begon het nieuwe jaar pas echt: de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie. Het schudden van vele handen. Even kort een paar zinnen wisselen met de mensen die bij je langs komen. Heel veel enthousiaste vrijwilligers die het hele jaar door een enorme inzet tonen voor de Barneveldse samenleving. Opvallend veel leden van wijkplatforms passeerden ons. Allemaal vol energie en met de vaste overtuiging dat zij een meerwaarde hebben en een opbouwende bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid van onze wijken en dorpen.

Een nieuwjaarsreceptie is een waardevol ritueel; het is ook een stukje van de brug tussen overheid en burger. En een toespraak van de burgemeester hoort daar helemaal bij.


Woensdag 7 januari
Al hield ik de afgelopen twee weken geen weblog bij, dat wil nog niet zeggen dat ik niet op pad ben geweest voor de gemeente! Zaterdag 27 december was de oudjaarsduik in Voorthuizen. Mocht ik vorig jaar mee duiken, tot mijn vreugde mocht ik het nu beperken tot het geven van het startschot. Natuurlijk een gekke gewoonte, jezelf martelen met een plons in water van amper 4 graden Celsius. Maar een goeie gekke gewoonte, omdat er een wereld achter schuil gaat: World servants. Geld bij elkaar sprokkelen voor jongeren die deze zomer een werkvakantie in India gaan doorbrengen. Je handen uit de mouwen in een samenleving die gekenmerkt wordt door armoede. Eens niet werken voor je eigen portemonnee maar voor je verre naaste. Een pracht initiatief dat het verdient om elk jaar weer georganiseerd te worden.

Op 2 januari 2009 ging kinderopvang Bijdehandjes van start. Twee energieke inspirerende vrouwen die in Kootwijkerbroek kinderopvang opzetten. Kinderopvang met een christelijke identiteit. Bij de openingsbijeenkomst bleek wel hoeveel mensen hun steun in materieel en menselijk opzicht hadden geleverd. Door zoveel contacten in de eigen gemeenschap kan dit initiatief gewoonweg niet mislukken. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat deze onderneemsters bij de gemeente langskomen omdat het te klein is geworden.


Donderdag 8 januari
Vanmiddag heb ik een vertegenwoordiging van de Vogelhorst op gesprek gehad om te praten over de voortgang. De vaart zit er goed in. Er wordt hard gewerkt aan de afronding van het voorlopig ontwerp. En zoals het er nu naar uitziet moet de wens van de raad om in 2009 met de start van de bouw te beginnen realiseerbaar lijken. Maar voorlopig is er nog de onzekerheid van de ruimtelijke procedures. Het is altijd weer afwachten of er wel of niet zienswijzen en bezwaren binnenkomen. Het is voor de architect in ieder geval een hele uitdaging om tussen twee grote en opvallende kerken met een ontwerp te komen dat aandacht trekt en niet in het niet valt. Ik geloof dat de architect daarin gaat slagen.


Vrijdag 9 januari
Vandaag vindt al weer de zoveelste verhuizing plaats bij de basisschool in wijk De Burgt. Het zogenaamde AZC-gebouw dat op een andere plek moest komen om ruimte te bieden aan het nieuwe gebouw is klaar en kan worden betrokken. Een aantal maanden geleden moesten de de leerkrachten samen met de verhuizers het pand ontruimen en in tijdelijke huisvesting worden ondergebracht.

De betrokken leerkrachten weten ook wel dat we dit niet voor de lol arrangeren. Maar ondertussen zitten zij wel elke keer met de klus van het in- en uitpakken. Allemaal energie die noodzakelijk besteed moet worden, maar niet aan dat waarvoor zij zijn aangesteld. En ik merk dat ze er soms stevig van balen. Maar tegelijkertijd zetten ze er wel de schouders onder.

Graag zeg ik hier dat ik de inzet van de AZC-onderwijsmensen waardeer en hen bedank voor hun enorme inzet. Logisch dat we dat niet alleen laten merken door een paar goede woorden maar ook metterdaad onderstrepen.

De laatste verhuizing is dit nog niet geweest. Zodra het nieuwe gebouw eind oktober is opgeleverd gaan we alle andere tijdelijke huisvesting verlaten en vooral met grote vreugde zullen we het zogenaamde Huus van Guus slopen. En eindelijk zijn we dan na jaren van hard werken waar we wezen willen: een brede wijkschool met pracht voorzieningen voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en vele pracht leslokalen.

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een mail naar l.verweij <at> Barneveld.nl

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht