Aantal keer gelezen56

Heimen Schuring op ChristenUnie kandidatenlijst Tweede Kamer verkiezingen

verkiezingsprogrammavrijdag 21 oktober 2016 15:22

Heimen Schuring staat op de dertigste plek van de conceptkandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Schuring is momenteel gemeenteraadslid in Barneveld en in het dagelijks leven werkzaam bij de Rabobank. Schuring wil bij zijn kandidatuur de nadruk leggen op goede bereikbaarheid van de regio, op de grote waarde van agrarische gezinsbedrijven en op goede jeugdzorg, ook via het jeugddorp De Glind. Met Schuring op de lijst is het Barneveldse geluid goed te horen binnen de ChristenUnie-fractie in Den Haag.

Heimen Schuring: “In Den Haag worden veel belangrijke keuzes gemaakt, de belangen van de Gelderse Vallei moeten daar goed in worden meegenomen. Met mijn plek op de kandidatenlijst kan ik daar uitstekend voor zorgen.”

De ChristenUnie presenteerde eerder deze week de volledige kandidatenlijst. Volgens partijvoorzitter Piet Adema is de conceptkandidatenlijst een goede afspiegeling van de ChristenUnie-achterban. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van deze kandidaten en dankbaar dat zij zich vanuit hun geloof willen inzetten voor onze partij, de regio waar ze vandaan komen en ons land."

De Barneveldse raadsfractie is blij met de plek van Schuring op de lijst. Fractievoorzitter Scheijgrond: “we hebben nu al heel goed contact met de Tweede Kamerfractie, met Heimen op de kandidatenlijst, worden de lijntjes nog korter, waardoor we heel snel aandacht kunnen vragen voor Barneveldse zaken.”

De ChristenUnie-lijst wordt aangevoerd door Gert-Jan Segers. Huidige Tweede Kamerleden Carola Schouten, Joël Voordewind, Carla Dik-Faber en Eppo Bruins staan respectievelijk op de tweede tot vijfde plek. Hoogste nieuwkomer is het Groningse Statenlid Stieneke van der Graaf op plek 6. Op 7 staat Amsterdammer Don Ceder.

De kandidatenlijst wordt besproken op het ChristenUnie congres op 26 november. Dan wordt ook het verkiezingsprogramma vastgesteld dat de ChristenUnie vorige week presenteerde. In het verkiezingsprogramma ‘Hoopvol realistisch: voorstellen voor een samenleving met toekomst’ formuleert de ChristenUnie als drie belangrijkste aandachtspunten: investeren in de toekomst van onze kinderen, zorgen dat iedereen meetelt en opkomen voor (godsdienst)vrijheid.

« Terug