Aantal keer gelezen38

Er wordt 1 school minder gebouwd in Veller.

plek Wijkfuctie Vellerzaterdag 01 oktober 2016 22:13

Er is in Veller een terrein waar ruimte was gereserveerd voor 2 scholen en een wijkfunctie. Terwijl in februari nog gesproken werd over onderzoek naar toekomst mogelijkheden is er nu een bestemmingsplan aangenomen die dat terugbrengt tot een ruimte voor maar één school

Ontwikkelingen in Veller

Bij de voltooing van Veller lijkt de vraag naar  de omvang van deze plek anders te zijn.  50% van de nu aanwezige gezinnen zoekt een school die buiten Veller ligt , maar wel past bij de eigen identiteit. De ChristenUnie vindt dat de gemeente de plicht heeft om een oplossing  te bieden aan de andere 50. % . Dit samen met de scholen en de ouders in Veller. Dat kan onder andere door in Norschoten leegstaande scholen een nieuwe bestemming te geven.

 

Goed onderzoek nog niet afgerond

Omdat het onderzoek naar deze mogelijkheden nog niet zijn afgerond, vindt de ChristenUnie dat het nieuwe bestemmingsplan te vroeg komt. Als grond met een maatschappelijke bestemming anders wordt bestemd, dan is het heel moeilijk om dit later alsnog voor elkaar te krijgen als blijkt dat er meer nodig is.

En desondaks wil het college nu al ruimte maken voor 9 woningn op een deel van deze plek.

 

Inzet voor wijkfuncties

Een grote wijk als Veller is heeft volgens ons recht op voldoende ruimte voor maatschappelijke activiteiten. En wijkfuncties zijn voor de ChristenUnie belangrijke zaken waar je je stevig voor inzet.

De wijk Veller met veel startende jonge ouders heeft recht op goede voorzieningen.

En met voldoende scholen hoeven een jonge gezinnen ook niet meer kriskras door Barneveld te rijden om de kinderen overdag een goede plek te bieden.

Henry Buitenhuis

« Terug