Barneveld vandaag: Onderzoek wateroverlast

Kunstwerk bij entree de Burgtdonderdag 27 november 2008

De gemeente gaat onderzoeken wat de oorzaak is van de wateroverlast in De Burgt. Dat maakte wethouder Gerrit Tijmensen gisteravond bekend op een bijeenkomst met de bewoners.

De bijeenkomst was voorbereid met een overleg tussen wethouder Leen Verweij en het afgetreden bestuur van het wijkplatform. Dat had deze herfst de pijp aan Maarten gegeven door de voortdurende communicatiestoringen met de gemeente. Die strooide in de persoon van Dirk Klein, coördinator wijkplatforms, en Verweij als verantwoordelijk wethouder gisteravond de nodige as op haar hoofd.

"De mensen hebben gelijk er schort iets aan de communicatie", aldus Klein. Verweij wees erop, dat de gemeente het probleem heeft onderkend, maar gaf toe dat er nog een hoop te doen is. Dat geldt zowel voor de praktische problemen in de wijk als voor de communicatielijnen. Struikelpunt daarbij blijft dat de openbare ruimte deels nog in handen is van de projectontwikkelaar CV De Burgt, waarin de gemeente samenwerkt met Vink.

Wethouder Gerrit Tijmensen, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe wijken, legde uit, dat dat die 'niet in een publieke discussie betrokken wil worden'. Aanspreekpunt voor de bewoners is dus uitsluitend de gemeente. Tenminste waar het de publieke ruimte betreft. Want Tijmensen zei er gelijk bij, dat problemen met de eigen grond een zakelijk geschil zijn met verkoper van de grond. Het probleem van het niet afvloeiend regenwater, of opwellend grondwater is dus een juridisch geschil tussen bewoners en de aannemer die de grond bouwrijp heeft gemaakt.

De gemeente raakt dat probleem echter ook omdat ze als eigenaar zit met openbaar groen dat dood gaat en wadi's die niet leeglopen. Uiteindelijk bleken meerdere bewoners van De Burgt bereid om opnieuw met de gemeente in een wijkplatform samen te werken, als blijkt dat de problemen nu serieus worden opgepakt.

Bron: Barneveld vandaag

« Terug

Archief > 2008 > november