Barneveld vandaag: Geen ‘dominoday Barneveld’

De Burgtvrijdag 21 november 2008

Gisteravond waren de wijkplatforms met wethouder Leen Verweij bij elkaar in de zogenaamde 'stuurgroep', het overkoepelend overleg. De meeste platforms herkennen wel de kritiek van De Burgt en Norschoten, maar relativeren die ook. "Norschoten heeft te snel het bijltje er bij neer gegooid vind ik", zegt voorzitter John Oldenburg van De Lors over het aftreden van het bestuur van dat wijkplatform.
Het is duidelijk, dat niet alle ambtenaren of partijen ons serieus nemen en vrijwilligers willen natuurlijk serieus genomen worden, maar dat zijn beginnersfouten. Het is natuurlijk wel tijd nu, dat daar verandering in komt. Wij van onze kant moeten geduldig zijn en een log apparaat de tijd geven." "Wij krijgen nog steeds alles voor elkaar", zegt Theo van der Pijl van wijkplatform Hamburgerstraat in Voorthuizen. "Maar ik vind het wel triest dat de gemeente mensen zo laat vallen.

Als ze zo doorgaan stappen er meer op." "Ik kan de commotie wel begrijpen", zegt Jeep de Jong, voorzitter van Voorthuizen-Centrum. "Maar er is overal wel eens frustratie natuurlijk." Hij merkt wel, dat de animo om in het wijkplatform actief te worden niet zo groot is. Dat kan op termijn een probleem worden. In de dorpen ligt het sowieso al anders omdat de platforms daar samenvallen met al jaren bestaande verenigingen van plaatselijk belang.

"Opheffen? Absoluut niet het goede antwoord", zegt voorzitter Cees Hoogeveen van het wijkplatform Garderen. "Dit gaat goed zo. Dan maakt de een een fout en dan de ander. Je moet ook geen gemeenteraad willen worden." "Wij zijn - en dat hoor ik ook van anderen - vooral erg goed te spreken over de mensen, die namens de gemeente in het wijkplatform zitten", zegt secretaris Lars Olav Massa van Voorthuizen-Zuid.

Bron: Barneveld vandaag

« Terug

Archief > 2008 > november