Barneveldse krant: ‘Zo snel mogelijk contact zoeken’

De Lange Voren in Norschoten met op de achtergrond appartementencomplex de Rietheagewoensdag 19 november 2008

Het besluit van wijkplatform Norschoten om zichzelf op te heffen kwam dinsdag ,,volkomen onverwacht”. Dat zei wethouder Leen Verweij dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. ,,Ik heb eerder geen enkel noodsignaal van deze groep ontvangen.”

Het wijkplatform meldde dinsdagochtend in een brief aan het gemeentebestuur te stoppen uit onvrede en frustratie over de communicatie met de gemeente Barneveld. Daarmee volgt het platform het voorbeeld van wijkplatform De Burgt, dat in september de handdoek in de ring steunde.

De wethouder betreurt de beslissing van het wijkplatform en wil zo snel mogelijk met het bestuur in contact treden. ,,Ik zal woensdag proberen het platform te bereiken.”

Een meerderheid van de gemeenteraad deelde de teleurstelling over het besluit. ,,Dit is erg jammer”, reageerde Gerard Schotanus (SGP). ,,Ik ben onaangenaam verrast”, voegde Jan-Willem van den Born (VVD) toe. ,,De vorige keer dat we met leden van wijkplatform Norschoten in gesprek gingen, hadden we geen enkele reden om aan te nemen dat zij met het werk zouden willen stoppen. Zou het kunnen dat er wellicht een andere reden is waarom ze de handdoek in de ring gooien?”

Monique Rosbergen (Pro’98): ,,Kan het zijn dat dit iets te maken heeft met de nieuwbouwplannen aan de Barnseweg, waarbij het platform wellicht het idee heeft dat ze daar niet bij zijn betrokken?” Wethouder Aart de Kruijf: ,,We hebben dit plan met omwonenden en belanghebbenden besproken tijdens een informatieavond en vooraf een brief gestuurd. Naar ons idee hebben we dat correct gedaan. Bovendien, we moeten niet de verwachting wekken dat een wijkplatform iedere keer moet worden betrokken bij dit soort bijeenkomsten. We hoeven ze niet per se altijd uit te nodigen.”

Willem van Essen (Lijst 8): ,,Volgens mij ligt het probleem veel dieper en moeten we op zoek gaan naar de oorzaak van de onvrede bij de platforms.”

Wethouder Verweij moet hoe dan ook zo snel mogelijk contact zoeken met het platform, vindt de raad. ,,Wacht daar nu niet net zo lang mee als bij wijkplatform De Burgt”, zei Dick van Rheenen (Burger Initiatief). ,,Eigenlijk had je dezefde dag al bij het bestuur op de stoep moeten staan.”

De gemeenteraad wil donderdag 4 december een bijeenkomst organiseren waar afgevaardigden van alle platforms voor worden uitgenodigd. ,,Laten we de leden van Norschoten hiervoor ook uitnodigen”, stelde Heimen Schuring (ChristenUnie) voor.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > november