Lijst 8 uit kritiek op anti-alcoholcampagne

dinsdag 04 november 2008

De diefstal van vijf spandoeken van de anti-
alcoholcampagne in Kootwijkerbroek en Stroe afgelopen weekend is voor Lijst 8 een teken dat ,,de afstand tussen bestuurders en gewone mensen enorm is’’, zo verwoordde Willem van Essen van Lijst 8 het maandag tijdens de commissie Samenleving.

,,Als het zo doorgaat is het een valse start. Schijnbaar heeft de bestuurder geen antenne voor wat er echt aan de hand is.’’ Wethouder Leen Verweij stelde vast dat de conclusie van Van Essen van hem persoonlijk was. ,,Die is voor zijn rekening. Ik wijs u erop dat als er ergens een voorbeeld is van ‘top-down-aanpak’, dat dat hier is. Op die spandoeken staat namelijk niet een eigenwijze wethouder afgebeeld, maar staan mensen uit de samenleving zélf.’’ Van Essen: ,,Dat zijn allemaal van tevoren geselecteerde mensen.’’ Waarop Leendert de Knegt (SGP) inviel: ,,U doet geen recht aan de situatie, het zijn allemaal gerespecteerde vertegenwoordigers.’’ Monique Rosbergen (Pro’98) merkte op: ,,Van Essen had natuurlijk zelf op de foto gewild.’’ Verweij: ,,Je zou altijd meer mensen aan tafel willen hebben, maar geeft u mij eens een goed handvat hoe ik het anders had moeten doen?’’ Van Essen kaatste terug: ,,Dat is het probleem van de wethouder.’’

Dit wekte irritatie op bij Heimen Schuring (ChristenUnie): ,,U zet een goed initiatief weg als slecht. Ik word er bijna boos van.’’ Van Essen daagde uit: ,,Word eens boos dan?’’ waarna voorzitter Henri Buitenhuis de discussie afkapte.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > november