39.000 euro subsidie voor de Belleman

Dorpshuis de Bellemanzaterdag 01 november 2008

Tijdens de laatst gehouden begrotingsraad van oktober 2008 heeft de ChristenUnie Barneveld een amendement ingediend om subsidie eerder beschikbaar te stellen voor de aanpassingen van de toiletvoorziening. Samen met de steun van andere partijen komt er 39.000 euro beschikbaar.

Dit amendement heeft voldoende steun van andere partijen gekregen en is zodoende aangenomen. Dorpshuis De Belleman in Zwartebroek krijgt volgend jaar van de gemeente Barneveld een subsidiebedrag van ruim 39.000 euro om daarmee de toiletvoorziening te verbeteren.

,,Stapje voor stapje willen we van het dorpshuis steeds meer een Kulturhus maken”, zegt beheerder Teunie van Ramshorst. Met het extra geld kan het dorpshuis de toiletvoorziening in het dorpshuis vernieuwen en uitbreiden. ,,Dat is hard nodig, want de huidige toiletten zijn al 25 jaar oud’’, licht ze toe. ,,Bovendien, met de huidige capaciteit van maximaal 400 bezoekers hebben we simpelweg veel te weinig wc’s. We hebben nu twee damestoiletten, één invalidentoilet, één herentoilet en drie urinoirs. Als we in de drie zalen verschillende bijeenkomsten tegelijk hebben, dan ontstaan files bij de toiletten. Dat is verre van ideaal. We hebben minstens twee keer zoveel toiletten nodig.”

De Belleman werd in maart 2007 na een grondige verbouwing heropend. Het dorpshuis kreeg een extra zaal door een strook nieuwbouw aan de achterzijde.

Verschillende subsidies van provincie, Oranjefonds en Fortis Fonds werden daarvoor ingezet. ,,Voor de komende jaren willen we de verbetering van het dorpshuis doorzetten met nog meer extra’s, om stukje bij beetje een klein Kulturhus te worden’’, vertelt Van Ramshorst. ,,We groeien langzaam mee met de dorpen Zwartebroek en Terschuur.”

Zo leven er verschillende ideeën voor verbetering van het dorpshuis. ,,Te denken valt aan een internethoek, beamers en een nieuwe inrichting van de grote zaal. Daar staan nu nog zo’n driehonderd stoelen van 25 jaar oud.”

Om inspiratie op te doen, bracht een afvaardiging van het dorpshuis deze week een bezoek aan het Kulturhus in Kootwijkerbroek. ,,We houden onze ogen open om de sociale functie van het dorpshuis voor de toekomst te garanderen.”

Bron: Barneveldse krant

Zie ook de tekst die Tjitske Kuiper over de Belleman heeft gesproken tijdens bijdrage aan raadsvergadering. Klik hier >>>

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie Dorpshuis Zwartebroek begroting 200971,0 kBapplication/msworddownload

« Terug

Archief > 2008 > november