Barneveldse Krant: ChristenUnie breekt lans voor aanpak Briellaerd-lichtmast

Reclamezuil Barneveldwoensdag 03 februari 2010 15:45

BARNEVELD - De ChristenUnie stelt vraagtekens bij het rapport van bureau Vrolijk & Overgaauw waaruit zou blijken dat er geen lichtoverlast is van de nieuwe reclamemast langs de A30 op bedrijventerrein De Briellaerd. De Barneveldse Krant berichtte dinsdag over het rapport dat in opdracht van de initiatiefnemers van de mast is opgesteld. De ChristenUnie concludeert in een reeks schriftelijke vragen aan het college vandaag dat het onwenselijk is als op basis van het rapport niets verandert aan de verlichting van de mast.

,,In de commissievergadering Grondgebied van 3 december hebben we met u gesproken over de lichtvervuiling van de reclamemast op de Briellaerd. Het was evident dat veel omwonenden aanzienlijke hinder ondervinden van de activiteiten van de initiatief nemers van deze mast. Hier botst overduidelijk het economisch belang van enkelen met het woon- en leefgenot van velen (mens en dier). Ook de verkeersveiligheid is een belangrijk aspect gebleken. In de genoemde vergadering is toegezegd dat het college met de initiatiefnemers in gesprek zou gaan om tot een verminderde lichtvervuiling te komen. Kunt u bevestigen dat de initiatiefnemers van de reclamemast opdracht hebben gegeven tot dit onderzoek en dat de resultaten wat hen betreft een rol zullen gaan spelen in de overweging om al dan niet tot maatregelen over te gaan? Realiseert u zich dat er bij een dergelijk onderzoek (waarbij de initiatiefnemers de opdrachtgevers zijn) absoluut geen sprake kan zijn van een onafhankelijk onderzoek? U kent toch het spreekwoord ‘wie betaalt bepaalt’?’’, stelt de partij vast.

En verder: ,,Kunt u ons informeren over de status van de gesprekken met de eigenaren? Zijn genoemde onderzoeksresultaten al met u besproken en, zo ja, zijn op basis hiervan al afspraken gemaakt?’’

Bron: Barneveldse Krant, 3 februari 2010

Labels
Fractie
In de media

« Terug

Reacties op 'Barneveldse Krant: ChristenUnie breekt lans voor aanpak Briellaerd-lichtmast'

mark
Geplaatst op: 03-02-2010 21:48 Quote
Goede zaak, want dit is echt erg voor de omwonenden! Tjitske ga door, want het zaakje 'stinkt'!
Henk
Geplaatst op: 04-02-2010 14:30 Quote
wat een reacties op site van Barneveldse krant.. http://www.barneveldsekr...ak.489478.news#reacties
Nieuw bericht

Archief > 2010 > februari