Aantal keer gelezen1

Barneveld Vandaag: 'Variatie vind ik prettig'

woensdag 03 februari 2010 18:00

Het gezegde luidt ‘toon mij je boekenkast en ik zeg wie je bent’. Barneveld Vandaag neemt een kijkje in de boekenkast van de lijsttrekkers voor de komende verkiezingen en ontdekt samen met de eigenaar wat de boeken over hem of haar vertellen.

 BARNEVELD - Bij Heimen Schuring vinden we de boekenkast in de studeerkamer. “Er moeten nog wel wat planken bijkomen”, vertelt hij. “Vorig jaar hebben we verbouwd, dus toen is alles in dozen gegaan. Meer dan de helft van de boeken ligt nog op de vliering. Maar ik ben nog niet toegekomen aan het maken van nieuwe boekenplanken.” Wat wel voor handen staat zijn overwegend studieboeken. “Het grootste deel is voor m’n MBA”, verklaart Heimen. “Want naast m’n werk en politiek ben ik bezig met een masteropleiding voor business administration aan Nyenrode. Dus dan krijg je elk half jaar een flinke stapel boeken.” Daarnaast krijgt Heimen regelmatig door de ChristenUnie boeken toegestuurd en deed hij vanuit de kerk een cursus theologische vorming voor gemeenteleden wat een hele stapel theologisch getinte boeken opleverde. “Ook spaar ik ‘Het Aanzien’, die overzichtsboeken die ieder jaar verschijnen”, somt hij verder op. “En verder krijg ik via m’n werk nog allerlei boeken. Dus ja, ik heb een brede interesse.” Zijn interesse gaat ook uit naar reizen en koken, maar daarvoor haalt hij veel informatie van internet. “Ik ben een klein beetje een hobbykok”, vertelt Heimen, “Niet te hoogdravend hoor, maar als ik bijvoorbeeld met de kinderen ijs ga maken dan zoeken we op internet een recept.” Naast alle boeken vindt Heimen ook nog tijd voor verschillende kranten. “Het Financieel Dagblad lees ik digitaal”, vervolgt hij. “Soms ook op m’n mobiele telefoon. Dat is reuze handig. En dan lees ik nog veel voor m’n werk. Stukken die geschreven zijn door collega’s, rapporten, adviezen. Dus ik ben eigenlijk de hele dag wel een beetje aan het lezen.”

Komt hij naast al die verplichte kost nog wel toe aan ontspannende boeken? Heimen: “Jawel hoor, maar wel wat minder. Daar is echt de vakantie voor. Dan ga ik naar de bibliotheek en haal ik vaak spannende boeken, thrillers, dat vind ik leuke ontspanning. Vroeger las ik alle boeken van Baantjer. En Allistair Maclean en dat soort misdaadromans vond ik ook altijd heel leuk om te lezen. Maar Dan Brown bijvoorbeeld, schrijft ook heel goed. Dat is wel mystiek en sluit niet bepaald aan bij wat ik zelf geloof, maar het is wel heel spannend geschreven en het is goed om dat soort dingen ook te lezen. Je kunt wel alles in je eigen straatje lezen, maar dan wordt het ook zo nauw.”

De brede interesse van Heimen geeft aan dat hij een veelzijdig persoon is. Iemand die ook altijd bezig is. “Ik vind veel dingen leuk”, verklaart hij. “En doe het liefst veel verschillende dingen tegelijk. Vandaar ook het gezin, het werk, de politiek en de studie. Dat geeft me energie. Sommige mensen worden al moe bij het horen van zoveel dingen, maar ik vind het juist lekker. Ik houd er niet van om de hele week hetzelfde te doen. Variatie vind ik prettig.”

Bron: Barneveld Vandaag, 3 februari 2010

« Terug

Archief > 2010 > februari