Barneveld Vandaag: “Treinreizigers laten lachen”

PerspectieF actie 18 januari 2010maandag 18 januari 2010 19:34

PerspectieF-jongeren houden ludieke actie in Barneveld

BARNEVELD “Goedmorgen meneer. Namens PerspectieF Barneveld willen wij u graag iets aanbieden”. Zo klinkt het maandagochtend al vroeg op het station van Barneveld-Centrum. Voorbijgangers worden staande gehouden door enkele jongeren van de jongerengroep van de Christenunie, PerspectieF genaamd.

Ronald van Garder in gesprek met een treinreizigerOp maandag 18 januari, ook wel “Blue Monday” genaamd, willen zij de bedompte, sombere en depressieve sfeer te lijf gaan. Want als we de in depressies gespecialiseerde Britse psycholoog Cliff Arnall moeten geloven, is maandag 18 januari de meest depressieve dag van het jaar. De goede voornemens zijn verloren, het duurt nog lang voordat er vakantie komt, mensen zijn blut van de feestdagen. Maar vanmorgen was er van dit alles niets te merken op station Barneveld-Centrum.

De jongeren van de jeugdbeweging van de Christenunie (PerspectieF) gingen al vroeg op pad om mensen op te vrolijken op het station. Alle voorbijgangers, op weg naar het werk, school of naar iets anders, kunnen niet om de Perspectiefers heen. Onder het motto “wat je aan een ander geeft, krijg je ook weer terug”, gingen zij de depressieve dag te lijf.

 Om half zeven verzamelden zij zich op het station. Sommigen de slaap nog uit de ogen wrijvend, anderen met een dampende bak koffie in de handen. Terwijl de eerste mensen met de trein richting hun werk vertrekken, delen de jongeren clownsneuzen uit aan voorbijgangers, om hun dag wat op te vrolijken. Want volgens de jongeren van PerspectieF is het goed om wat voor een ander te doen, vooral als diegene zich somber voelt. Enkele “die-hards” houden het vol tot na 08.00 uur, anderen stoppen rond dat moment de actie en gaan zelf op weg naar school of werk, om zelf de strijd met “Blue Monday” aan te gaan.

Al met al een geslaagde actie, volgens Ronald van Garder van PerspectieF Barneveld. De reizigers op het station waren erg enthousiast. Maar de jongeren willen nog benadrukken dat er achter de actie ook een serieuze boodschap schuil gaat. “We willen met deze actie de aandacht vestigen op deze dag en het bijzonder de medemens die zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelt en best een beetje positieve aandacht kan gebruiken. Geef een ander iets vrolijks en je dag is weer goed, evenals die van de ontvanger. Wellicht is deze actie een aanleiding om familie, vrienden en collega’s ook op te vrolijken met positieve aandacht.”

 Bron: Barneveld Vandaag

 

Labels
Campagne
In de media

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2010 > januari