Aantal keer gelezen1

Maarten van der Boon jr: "CDA geeft mij een groot compliment"

Verkiezingsborden 2006vrijdag 04 december 2009 14:54

De campagneleider van de verkiezingscampagne in 2006 heeft vandaag in de krant een reactie gegeven op het gebruik van de domeinnaam www.samenbarneveld.nl door het CDA. Hij vat het op als een groot compliment.

Van der Boon schrijft:

Het is altijd leuk om een compliment te krijgen. Soms moet je er wel op wachten en komt hij uit onverwachte hoek. Afgelopen dagen is in de verschillende lokale kranten de nieuwe Barneveldse CDA-top en hun verkiezingsprogramma gepresenteerd. En laat nu in dit laatste voor mij een groot compliment zitten.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2006 ben ik campagneleider geweest voor ChristenUnie Barneveld. In die tijd heb ik zowel creatief als communicatief invulling gegeven aan de bedachte slagzin: Samen Barneveld. Eén die veel meer betekende dan twee woorden. Onderdeel van de campagne was een gelijknamige aparte website. Nog steeds mogen we terugkijken op een goede campagne. De campagne was anders, verfrissend, bracht discussie maar bovenal Barnevelders bij elkaar. We moesten het samen doen om Barneveld voor iedereen woon-, werk- en leefbaar te houden. Overigens, dat is nu niet anders. Barneveld als sterke eenheid geldt nu nog veel meer, gezien de huidige omstandigheden waarin onze maatschappij verkeert.

Dat heeft het CDA Barneveld blijkbaar ook ontdekt. Hun nieuwe koers “samen leven doe je samen” roept vanuit mijn vakachtergrond communicatie wel heel veel vragen op.

Verassend is dat wat ik tot nu toe gezien heb verdacht veel lijkt op de ChristenUnie campagne van 2006. Het door ons vrijgegeven webdomein is geclaimd en wordt zelfs gebruikt – ondanks voor de hand liggende redenen om het niet te doen. Niet dat ik dit erg vind hoor, getuige de titel!

CDA Barneveld: bedankt dat jullie mij - en met mij ChristenUnie Barneveld - dit compliment willen geven. Ik wens jullie veel succes in de komende campagneperiode. Op de valreep deel ik graag het volgende nog: samenleven doe je met anderen! Dat houdt in écht omzien naar elkaar. Niet om te kopiëren, maar vanuit een diepere opdracht om mens, milieu en maatschappij in een betere balans te krijgen. Het is samen Barneveld, ook NU!

Maarten van der Boon jr.
Barneveld

NB: Voor de kritische lezers: Ook in deze verkiezingsronde ben ik, zij het meer op de achtergrond, betrokken bij de campagne SamenBarneveld.NU van ChristenUnie Barneveld.

 

 

« Terug

Reacties op 'Maarten van der Boon jr: "CDA geeft mij een groot compliment"'

Jan
Geplaatst op: 06-12-2009 15:21 Quote
Kan dit bericht niet wat duidelijker? Je moet tot het einde van het artikel doorlezen om te ontdekken dat het CDA kennelijk dezelfde domeinnaam heeft geclaimd voor haar campagne als de ChristenUnie had in 2006.
Harry Schults
Geplaatst op: 06-12-2009 18:44 Quote
ja idd. Na onderzoek via google wordt het me duidelijk. cda heeft motto van cu over genomen en dat is volgens mij niet echt professioneel. Waarschijnlijk zijn ze zelf niet creatief genoeg, dat maakt schrijver van dit stuk duidelijk. En ik kan hem geen ongelijk geven.
JS
Geplaatst op: 07-12-2009 18:19 Quote
Zou het CDA soms bang zijn voor CU. Zeker als ze op deze manier door gaan is de angst terecht.
Nieuw bericht