Aantal keer gelezen3

Raadhuisplein 2 - week 25

zaterdag 20 juni 2009 10:02

Maandag 15 juni
Afgelopen zaterdag mocht ik het startsein geven voor het lentefestival in De Glind. In dit fantastische Barneveldse dorp waar de kinderen toch eigenlijk centraal staan, waren allerlei activiteiten opgezet voor kinderen (met een beperking) en hun familieleden. Het opnieuw ingerichte terrein tussen de GlindSter en de kerk en ook de ruime plantsoenen lenen zich prima voor allerlei tenten en activiteiten.

Opmerkelijk en fantastisch hoeveel vrijwilligers zich inzetten op deze zonovergoten dag.

Vanuit de Glind moest ik naar het gloednieuwe Schaffelaar theater dat vandaag wordt geopend. De officiële plechtigheid was zonder mij al begonnen. De grote rij van sprekers was al voor een groot deel afgewerkt toen ik stilletjes op de trappen van de grote zaal ging zitten. De openingshandeling van de staatsecretaris kon ik nog net meemaken.

‘s Avonds was het een feestelijke gala avond. Pracht muziek van de Harmonie die zich de trotse mede eigenaar en één van de hoofdgebruikers van het theater mag noemen. Ook al ben ik iemand die de lintjes van de koningin het liefst zie uitgereikt worden aan stille onopvallende hardwerkende vrijwilligers, vond ik het volkomen op zijn plaats dat de heer Van Veldhuizen in naam van de koningin door de burgemeester werd geridderd. Zonder de drijvende kracht die van hem uitgaat was het theater er waarschijnlijk nooit gekomen.


Dinsdag 16 t/m 19 juni
Vandaag gaat alles ineens anders dan ik had kunnen bedenken. Gisteravond met stevige buikpijn en koorts naar bed. En dat was na een nachtje bedrust niet verdwenen. Om een verhaal van een paar uur onderzoek en consultatie van wat dokters kort te maken: vandaag lig ik via een spoedopname ineens in het Edese ziekenhuis met een infuus en al.

Een absurde omschakeling die ieder mens zo maar kan overkomen. Je werk, je plannen, je afspraken, alles staat ineens stil. Ineens lig je op een ziekenzaal met 3 andere zieken en ben je “overgeleverd” aan mensen in witte pakken en zijn alarmsignalen van infuuspompen ineens vaste achtergrond muziek.

Gelukkig kon op basis van een scan op donderdag vastgesteld worden dat het om ontstekingen aan de dikke darm gaat en dat er geen sprake is van perforatie. En toen ik vrijdag naar huis mocht was de ontsteking en de pijn al grotendeels voorbij.

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie of stuur een bericht naar l.verweij <at> barneveld.nl

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht