ChristenUnie wil blowverbod in Barneveld

cannabiswoensdag 21 juni 2006 23:21

Blowen op straat moet verboden worden, vindt de ChristenUnie. Evenals openbare dronkenschap moet het ook verboden worden om onder invloed van drugs over straat te gaan. Met een blowverbod wil de ChristenUnie het gebruik van drugs tegengaan en overlast en verloedering.

Tijdens de kaderstellende raad van 20 juni heeft de ChristenUnie een motie ingediend, waarin wordt voorgesteld dat er in de gemeente Barneveld een blowverbod komt. Naast het feit dat het roken van wiet verslavend werkt en dat het daarom al niet goed is, komt dus ook de overlast die het roken ervan in de openbare ruimte veroorzaakt.

Naar aanleiding van de motie heeft de burgemeester toegezegd dat er in de commissie Bestuur aandacht besteed zal worden aan het blowverbod. Omdat op deze manier de problematiek rond het blowen op de gemeentelijke agenda is gekomen, heeft de ChristenUnie de motie voorlopig aangehouden en is de ChristenUnie benieuwd naar het standpunt van het college over blowen in de openbare ruimte. Wordt vervolgd dus.

Onderstaand de tekst van de motie die op 20 juni is behandeld.

Raadsvergadering 20 Juni 2006- agendapunt 5
Onderwerp: Kadernota 2007-2010

De raad, gehoord de beraadslaging, overwegende dat er in toenemende mate sprake is van verloedering van de openbare ruimte, van oordeel dat via een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening de politie een extra handvat krijgt om overlast terug te dringen, verzoekt het college in de APV een blowverbod voor de openbare ruimte op te nemen en gaat over tot de orde van de dag.

Toelichting:
Een dergelijke maatregel is er immers ook tegen alcoholgebruik op straat.
Voor beide zaken geldt dat er een zekere relatie ligt tussen het gebruik ervan en overlast op straat.

Ondertekening en naam:

T. Kuiper


H. Schuring



Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil blowverbod in Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.