Aantal keer gelezen7

ChristenUnie wil meer coördinatie op schoolvakanties

Prins Willem Alexanderschool + Valkhofzaterdag 15 januari 2011 14:07

De afgelopen Kerstvakantie week een groot deel van de Barneveldse scholen af van de landelijke vakantieplanning. Gevolg: gezinnen met kinderen op school buiten Barneveld konden slechts gedeeltelijk samen vakantie vieren. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat vakanties zoveel mogelijk samenvallen.

Lukas Scheijgrond heeft het College namens de fractie gevraagd ervoor te zorgen dat schoolvakanties beter gecoördineerd worden. 

Geacht college,

Op grond van artikel 29 van de Organisatieverordening van de gemeenteraad wil mijn fractie een vraag stellen over de schoolvakanties.

De scholen in Barneveld hebben in verschillende weken kerstvakantie gehouden. Veel scholen zijn afgeweken van de landelijk geadviseerde vakantieregeling van het ministerie van OC&W. Onze fractie begrijpt dat scholen verschillende argumenten hebben om van de vakantieregeling  af te wijken, maar vindt dat dit toch tot een onwenselijke situatie leidt.

Het afwijken van de geadviseerde data heeft tot gevolg dat leden van één gezin in verschillende periodes vakantie hebben. Dat maakt het voor gezinnen moeilijker om gezamenlijke activiteiten te plannen. Ook leidt het ertoe dat ouders meer verlof moeten opvragen.

Daarom stellen we u de volgende vraag:

Wilt u er bij de scholen op aandringen dat zij vasthouden aan de voor onze regio geldende vakantiedata?

Graag zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet namens de fractie van de ChristenUnie,

L.J. Scheijgrond

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil meer coördinatie op schoolvakanties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.