Aantal keer gelezen7

Weblog Hans van Daalen - januari 2011

vrijdag 14 januari 2011 13:50

Nieuwjaarsrecepties
Afgelopen maandagavond was er de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Barneveld. Enkele honderden mensen kwamen erop af. Besturen van sportverenigingen, plaatselijke belangen, wijkplatforms etc. De burgemeester werd weggeroepen in verband met een trein die was stopgezet op het grondgebied van Barneveld. Een bommelding in een internationale trein. Goed dat het zekere voor het onzekere werd genomen. Maar het geeft wel veel consternatie. Ruim driehonderd mensen, veelal uit het buitenland moesten worden geregistreerd, opgevangen en per bus naar station Amersfoort worden vervoerd. Ook werden omwonenden geëvacueerd.
Ondertussen heeft Aart de Kruijf als eerste loco-burgemeester de nieuwjaarstoespraak uitgesproken. Het bleef nog lang onrustig in Barneveld. (viel eigenlijk ook wel mee)

In al de verschillende kernen zijn er ook verschillende nieuwjaarsrecepties. Zo heb ik de afgelopen week ook de nieuwjaarsrecepties in Voorthuizen, Zwartebroek/Terschuur en van de Barneveldse middenstandvereniging bezocht. Het heeft weer allerlei nieuwe contacten opgeleverd.

Overleg met Amersfoort en Apeldoorn
Een goed overleg gehad met mijn collega-wethouder verkeer Hans Buitelaar in Amersfoort. Gesproken over de ontwikkelingen rond de Valleilijn en station Hoevelaken. Over de werkzaamheden bij knooppunt Hoevelaken over enkele jaren en de impact die dat ook heeft voor de A1 en het knooppunt A30/A1. Hoewel de provinciegrens ons scheidt zijn er toch veel zaken die ons binden, vooral op het gebied van verkeer. Het is daarom goed om van elkaar te weten wat er op de verschillende agenda’s staat om daar ook goed op in te kunnen spelen.

Ook heb ik afgelopen week gesproken met wethouder verkeer Rob Metz in Apeldoorn.  Goed om de agenda’s op elkaar af te stemmen. Het krijgt zeker een vervolg.

Nieuwe kleedruimtes VVB
Afgelopen zaterdag 8 januari mocht ik de officiële opening verrichten van de nieuwe kleedruimtes bij VVB. Mooie nieuwe kleedruimtes die op een slimme manier zijn verbonden met de bestaande kleedruimtes. Er was veel belangstelling, mede ook omdat de happening was gecombineerd met de nieuwjaarsreceptie. Tevens was ook een nieuwe bestuurskamer gerealiseerd die werd geopend. Ik heb mijn complimenten uitgesproken naar de vereniging. Goed dat ze de afgelopen periode de helpende hand hebben toegestoken aan SDVB die tijdelijk te weinig trainingsvelden had. Goed ook dat er samen met SDVB wordt ingezet op de g-sport. Het is immers belangrijk dat sporten voor iedereen toegankelijk is.

Vuurwerkactie
Opnieuw is dit jaar een actie gehouden om afval van vuurwerk op een snelle manier op te ruimen. Bij de vuurwerkverkooppunten konden vuilniszakken met vuurwerkafval worden gebracht. Per zak was er een vergoeding van 1€.  De actie trok landelijk de aandacht want ik werd uitgenodigd om in het programma Premtime te komen vertellen waarom Barneveld hiervoor heeft gekozen. De vraag was: hoort de gemeente de rommel niet zelf op te ruimen, daar betalen we toch belasting voor? Ik heb betoogd dat het volstrekt normaal is dat als je rommel maakt, je ook rommel opruimt. Het schoonhouden van de gemeente is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het was een leuk discussie in de bus van Prem.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht