Aantal keer gelezen2

Verweij opent vijf projecten in een keer

vrijdag 26 maart 2010 16:56

Het schoolplein van openbare basisschool De Zonnebloem in Barneveld heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan.

Dankzij een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties kon wethouder Leen Verweij donderdag vijf projecten in één keer openen: een panna-veld, een boom-zit-bankje, een marktkraam, een kleuter-buiten-zit plek en een vertel- en voorleestheater met een grote collectie door leerlingen gemaakte kunstwerken aan de buitengevel. De opening werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Woningstichting Barneveld, de gemeente Barneveld, Stichting Spelen op Straat en Stichting Ons Bedrijf.

Alle leerlingen van De Zonnebloem komen deze donderdagmorgen uit hun lokalen gerend voor een speciale les: wethouder Leen Verweij leest in het kersverse voorlees- en luistertheater een toepasselijk verhaal voor over zonnebloemen. De leerlingen en ouders luisteren aandachtig, evenals de vertegenwoordigers van de verschillende organisaties die het project mogelijk hebben gemaakt. Leerlingen van De Zonnebloem, Prins Willem Alexanderschool, de Plantijn en de Lijsterhof hebben nagedacht over de inrichting van hun ‘leefgebied’. Dit leidde tot concrete plannen, die aan het college van burgemeester en wethouders werden voorgelegd. Nadat het voorstel was aangenomen, werd de realisatie in samenwerking met bovengenoemde instanties en met subsidie van het ministerie van volksgezondheid, ruimtelijke ordening en milieu (VROM) in snel tempo uitgevoerd.

Jongerenwerker Cor Terschegget, één van de breinen achter het plan: ,,Samenwerking is het sleutelwoord bij dit project. Kinderen kwamen met ideeën en wensen. Van begin tot eind waren ze erbij. De uitvoering met alle betrokkenen is perfect verlopen. Wijkplatforms, Plaatselijk Belang, de scholen, Ons Bedrijf... Iedereen denkt mee en doet mee.’’

Ook Marjan Tuhusula van de Woningstichting Barneveld is enthousiast: ,,Mooi om op deze manier speerpunten te realiseren. Het gaat om jongeren die in hun eigen wijk meedenken over hoe dingen moeten, hoe dingen (anders) kunnen en hoe je daar zelf verantwoordelijk voor bent.’’ Tuhusula is ervan overtuigd dat de spelkasten en de ontwikkelde speelmaterialen zullen leiden tot meer ontmoetingen in de buurt.

De medewerkers van de hout- en metaalafdeling van Ons Bedrijf hebben de producten op maat gemaakt en afgeleverd. Heico van den Hudding (houtafdeling): ,,Dit was machtig om te doen. Je ziet het plezier bij de kinderen!’’ Henk den Otter: ,,Dit is het vijfde pannaveldje. We zijn voorlopig nog niet uitgelast. Er zijn nog meer prachtige projecten die we op korte termijn gaan realiseren.’’

Jeugd, buurtbewoners en vrijwilligers gaan zich bezighouden met het onderhoud. Om alles nog mooier te maken hebben de verschillende organisaties de leerlingen uitgedaagd om zich later dit jaar te laten kronen tot Zonnebloemkoning of -koningin. Die eer valt te beurt aan de scholier met de hoogste zonnebloem in de Bloemenbuurt. Wethouder Leen Verweij juicht nadat hij de bal in het doel heeft geschoten op het gloednieuwe panna-veldje van De Zonnebloem.

Bron + foto: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2010 > maart