Aantal keer gelezen12

ChristenUnie wil steun voor begeleid wonen

maandag 09 december 2002 10:09

De ChristenUnie wil dat de gemeente actief meewerkt aan het realiseren van een begeleide woonvorm voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. De partij zal tijdens de raadsvergadering van 17 december middels een motie een bestemmingsplanwijziging proberen af te dwingen, die vestiging van deze woonvorm op een perceel aan de Albert van Meerveldstraat mogelijk maakt.

Het plan voor een dergelijke woonvorm werd op 28 november tijdens een extra bijeenkomst van de commissie Grondgebied uit de doeken gedaan door de stichting `Onder de vleugels`. Die stelt dat er in Terschuur en Zwartebroek beslist behoefte is aan zo`n voorziening. Het stuk grond aan de Albert van Meerveldstraat, tussen de nummers 76 en 88, zou volgens de stichting plaats bieden aan een begeleide woonvorm voor tien mensen.
De bestemming van de grond (`Agrarisch`) laat de realisatie van een dergelijke woonvorm echter niet toe. De ChristenUnie pleit er in haar motie derhalve voor om daarin verandering aan te brengen. De tekst van de motie is reeds bekend bij de andere partijen, die een en ander in de fractie zullen bespreken.
Volgens de ChristenUnie, die zich tijdens de genoemde vergadering al zeer positief uitliet over het plan van de stichting `Onder de vleugels`, verdient het initiatief de steun van het gemeentebestuur.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil steun voor begeleid wonen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.