Aantal keer gelezen6

Steun voor groter bedrijfsterrein Kootwijkerbroek

dinsdag 10 december 2002 10:07

Het college van burgemeester en wethouders is van plan de Structuurvisie te wijzigen om Kootwijkerbroek aan een veel groter bedrijventerrein te helpen dan aanvankelijk was gepland.

Dat liet wethouder Evert Barten maandagavond doorschemeren bij de commissie Grondgebied. Leden van de gemeenteraad kunnen voor het weekeinde nog een voorstel verwachten waarin een en ander is uitgewerkt.
In de Structuurvisie zet de gemeente uiteen wat ze de komende jaren van plan is te realiseren op ruimtelijk gebied. Het dient als onderlegger voor het streekplan dat de provincie opstelt. In de onlangs opgestelde visie was er alleen een strookje grond achter de Schuur en de Golff-supermarkt gereserveerd voor bedrijven. Maar dat is in de ogen van de Kootwijkerbroekers veel te weinig. Helemaal als straks allerlei kleine bedrijfjes op het platteland moeten verdwijnen. Die zouden dan naar Harselaar moeten, maar daar is geen draagvlak voor. Kootwijkerbroek wil deze bedrijven graag in het dorp houden.


De SGP trok vorige week al aan de bel in deze krant en pleitte voor een groot bedrijventerrein dat omsloten wordt door de Wesselseweg, de Nachtegaalweg en de Puurveenseweg, een gebied dat ongeveer vier keer zo groot is. Er lijkt brede steun voor te zijn in de gemeenteraad die op dinsdag 17 december over het onderwerp vergadert. Ook de ChristenUnie gaf aan een groter bedrijventerrein te willen, en liet weten daarover een motie te zullen indienen.

« Terug

Reacties op 'Steun voor groter bedrijfsterrein Kootwijkerbroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.