Aantal keer gelezen5

Motie van Christenunie veiliger Wencopperweg sneuvelt in raad

woensdag 17 maart 2004 09:38

Een motie van ChristenUnie, VVD en Lijst Seref om een sluis te maken op de Wencopperweg om vrachtverkeer tegen te houden, heeft het dinsdag niet gehaald in de gemeenteraad. Wel wordt bekeken of er verkeersveiligheidsmaatregelen voor fietsende scholieren kunnen worden genomen.

Volgens de indieners van de motie is de Wencopperweg door het intensieve, zware vrachtverkeer `een levensgevaarlijke weg` voor vooral fietsers. De motie sloot aan op het agendapunt waarin de raad gevraagd werd in te stemmen met een procedure voor het verleggen van de Oostvenerweg en het creëren van een veiligere spoorwegovergang.
Zodra dit gebeurd is, zou het gedeelte van de Wencopperweg - waar de nieuwe Oostvenerweg op aan gaat sluiten - tussen deze aansluiting en huisnummer 40 letterlijk ontoegankelijk moeten worden voor vrachtverkeer. Dit laatste zou kunnen gerealiseerd worden door het plaatsen van een sluis, waardoor alleen nog maar personenauto`s en (brom)fietsers kunnen passeren.


Hoewel ook partijen als Pro`98, SGP en CDA aangaven te begrijpen dat er wat moest gebeuren aan de verkeersveiligheid, besloten ze uiteindelijk de motie niet te steunen. Dit gebeurde nadat wethouder Jan-Willem Bakkenes had aangegeven dat er nog wat `haken en ogen` aan de motie zaten. Zo zou de Wencopperweg in de toekomst hard nodig zijn in geval van een reconstructie van de Baron van Nagellstraat. ,,Als een bypass. Er zijn in dat gebied namelijk veel ontwikkelingen gaande. Maar wij zullen ons inspannen zo snel mogelijk maatregelen te nemen." De tegenstemmers zagen uiteindelijk meer in een suggestie van Gert Ploeg (SGP) om tijdelijk een fietspad aan te leggen langs de Wencopperweg. Waarop Tjitske Kuiper (ChristenUnie) fijntjes informeerde hoe Ploeg dat voor zich zag: ,,Er staan daar veel bomen langs de weg."
De raad stemde uiteindelijk in met het vaststellen van een voorbereidingsbesluit om het verleggen van de Oostvenerweg en een veiligere spoorwegovergang mogelijk te maken. Het college van burgemeester en wethouders beslist uiteindelijk over de daadwerkelijke uitvoering.

« Terug

Reacties op 'Motie van Christenunie veiliger Wencopperweg sneuvelt in raad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.