WisselBlog week 44 - Tjitske Kuiper

maandag 29 oktober 2007 11:24

Klik hier om de weblog te lezen die een impressie geeft van de reis naar Malawi die Tjitske momenteel maakt.

Dinsdag 30 oktober 2007

Nationale schoolontbijtdag. Je verbaast je erover dat 'niet ontbijten' ook in landelijke gebieden blijkt voor te komen. Een dochter van mij loopt stage als PABO-studente op een school in Harskamp. Sommige kinderen schijnen naar school te gaan met slechts een glaasje cola in hun buik. Gelukkig zijn dat uitzonderingen in onze valleiregio. Voor de meeste kinderen betekende het gewoon een tweede ontbijt. Verder is het altijd goede reklame voor de plaatselijke bakkerijen en helpt het een enkele wethouder aan een stukje bekendheid bij de schoolkinderen.

Overigens deelden de scholen vandaag nog meer uit dan alleen lekkere broodjes. Op het JFC kregen alle leerlingen het boek De gelukkige klas van Theo Thijssen. Ik vermoed dat dit op alle scholen is uitgedeeld. Leuk gebaar.

De komende dagen probeer ik mijn weblog bij te houden, afhankelijk van stroom- en internetvoorziening. Morgen reis ik via Londen en Zuid-Afrika naar Malawi. De eerste verplichte malaria-pil heb ik al ingeslikt en de koffer staat ingepakt.

Maandag 29 oktober 2007

Laatste fractievergadering voor vertrek. Sommige leden van de kiesvereniging zijn zo aktief dat ze vanwege bepaalde agendapunten wel graag mee willen vergaderen. Dat zijn in zekere zin fractieadviseurs voor ons. We hebben inmiddels een heel groepje om ons heen verzameld die ons over allerlei onderwerpen kan adviseren en/of ons van informatie voorziet.

Onze woorden worden wel eens verdraaid door derden. Dat zal wel per ongeluk zijn (!), maar het lijkt me goed om nog eens te wijzen op de nieuwsberichten op onze eigen site. Iedereen kan nalezen wat we nu precies gezegd hebben. Bijvoorbeeld in de begrotingsvergadering of in een interview of tijdens een andere bijeenkomst. Ook de notulen van de raadsvergaderingen kunt u eenvoudig terug vinden op de website van de gemeente.

Zo draaien de hospices bijvoorbeeld al heel goed, maar is de exploitatie moeilijk rond te krijgen. Zo kan er in de kerken (algemeen geformuleerd...) meer gedaan worden voor de bestrijding van AIDS, door collectes of gebed. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Kijk dus gewoon even naar de oorspronkelijke tekst zou ik zeggen....

Zondag 28 oktober 2007

Nu ik a.s. woensdag naar Malawi hoop te gaan voor De verre naasten, wordt er ook in mijn kerkelijke gemeente meegeleefd. Er is gebeden voor een veilige reis en een goed resultaat. Bid en werk is het credo.

In diezelfde dienst is er gebeden voor een jonge vrouw uit onze gemeente die voor drie maanden naar Brazilie gaat om daar in een kindertehuis te gaan werken. Geweldig. En ze is een van de vele jongeren die een stuk tijd, geld en energie inzet voor armen elders op de wereld. Fantastisch!

De vrijwilligers van eye for others, waar ik onlangs over schreef in deze weblog waren weer terug.  Al deze activiteiten verrijken ook je eigen leven. Een interessant artikel stond hierover in Trouw van dit weekend, van de hand van Frits de Lange. Hij schrijft over de moderne obsessie met geluk. "Je gelukkig voelen is een neveneffect van de ervaring dat je leven zin heeft, het kan geen doel in jezelf zijn". Intrigerende woorden, die door mijn hoofd schoten als ik hoor van deze jongeren. Ik wens hen allen veel zegen op dit vaak moeilijke en ontmoedigende werk!

U wilt reageren? Van harte welkom! Plaats hieronder uw reactie, of stuur een mail naar t.kuiper@barneveld.nl

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'WisselBlog week 44 - Tjitske Kuiper'

Arjen
Geplaatst op: 30-10-2007 13:22 Quote
"welke kerk bidt er voor mensen met AIDS of regelt collectes ervoor?" Sorry voor mijn vrije intepretatie, kon het bewuste interview niet zo snel terug vinden, blijkt deze op jullie eigen site te staan. Toch riep deze quote direct de vraag op, "in welke kerk niet?" Deze suggestie moet toch ergens op gestoeld zijn, de link naar uw eigen kerkelijke gemeenschap lijkt dan voor de handliggend. In de kerk waar ik ingeschreven sta is dit namelijk geen nieuw thema. U, als fractieleider van een christelijke partij, hebt dan ook een taak om een positief antwoord op uw eigen quote te stimuleren bij kerken waar dit niet gebeurt.

Ik wens u een zinnige en inspirerende reis toe!
tjitske
Geplaatst op: 30-10-2007 14:37 Quote
Uit een onderzoek, uitgevoerd door PRISMA, een samenwerkingsverband van reformatorische en evangelische zendings- en ontwikkelingsorganisaties kwam naar voren dat Nederlandse christenen ondanks het goede kennisniveau, de betrokkenheid bij de problematiek beperkt was. Van de respondenten gaf 47% aan nooit voor de slachtoffers te bidden. De helft had nog nooit geld gegeven voor de bestrijding van aids. Driekwart gaf aan dat er in de eigen kerkelijke gemeente nog nooit was gecollecteerd voor aids en 44% meldde dat er nooit voor de slacgtoffers van de epidemie werd gebeden.

In onze eigen gemeente (geref vrijgemaakt) zijn er m.n onder kerkleden zelf veel initiatieven. Vooral in Zuid-Afrika. Veelal samen met leden van Ned.Gereformeerde kerk.

Mijn indruk is wel dat het steed smeer gaat leven, maar voor veel mensen is aides nog altijd omgeven met associaties van immoreel gedrag, terwijl besmettingen inmiddels op vele manieren tot stand komen. Door de grote armoede en gebrek aan kennis is de omvang van de ramp nauwelijks te overzien in sommige landen.
Nieuw bericht

Archief > 2007 > oktober