Barneveldse Krant: Warm welkom voor vijf nieuwe Nederlanders

vrijdag 24 augustus 2007 20:13

Vijf nieuwe Nederlanders verzamelden zich vanmorgen, samen met vrienden en familie in het oude raadhuis in Barneveld. In het kader van de naturalisatiedag, die vandaag gevierd wordt, kregen ze hun officiële documenten overhandigd waarmee ze het paspoort mogen aanvragen.

,,Dit is voor jullie een bijzonder moment”, accentueerde wethouder Leen Verweij. ,,Met dit document zijn jullie officieel Nederlander en hebben jullie net zoveel rechten en plichten als iedere andere Nederlander.” Samen met het documenten ontving het vijftal ook een Nederlandse vlag en een bos bloemen.

,,Dit is voor mij echt bijzonder”, zei Dopavogui Kessery uit Guinee, nu woonachtig in Voorthuizen. ,,Ik woon nu zes jaar in Nederland en ik voel me hier eigenlijk al helemaal thuis. Dit papier is voor mij een bevestiging van dit gevoel.” Kessery vluchtte zes jaar geleden uit zijn Afrikaanse vaderland wegens de woedende burgeroorlog. ,,Al mijn familieleden zijn destijds gevlucht uit angst om opgepakt te worden. Ik weet dat een zus van me in Frankrijk woont, maar waar de anderen zijn, weet ik niet. Dat is jammer, maar het is niet anders. Mijn toekomst ligt nu hier.” Ook Martirosian Mamedov uit Azerbeidzjan ontving haar officiële documenten. Samen met haar man Ali vluchtte ze in 1998 uit haar land uit angst om vervolgd te worden. ,,Ik ben nu sinds een paar maanden officieel Nederlander, mijn man hoopt zijn papieren over een paar maanden ook te krijgen”, zei ze. ,,Ik ben als christen opgevoed door mijn moeder en dat geeft problemen in het land”, legde Ali uit. ,,Schrijf de datum van vandaag maar snel op jullie kalender”, benadrukte Verweij. ,,Het is toch een belangrijk moment.”

Bron en foto: Barneveldse krant

Labels
In de media
Wethouder

« Terug