Barneveldse krant: Aanpak Stationsweg vertraagd

Kruispunt Harselaarwoensdag 15 augustus 2007 18:16

De aanpak van de Stationsweg in Barneveld door de provincie Gelderland is met een half jaar vertraagd.

,,We hebben de voorbereidingen en de aanbesteding niet op tijd rond gekregen, waardoor we de werkzaamheden uitstellen tot begin volgend jaar”, zegt projectleider Kees van Heteren van de provincie.

Aanvankelijk was de start van de opknapbeurt gepland halverwege dit jaar. ,,We nemen in de opknapbeurt tevens een fors deel gemeentelijke weg op”, zegt Van Heteren. ,,Hierdoor is er meer voorbereidingswerk voor ons bijgekomen.”

Secretaris Martin Schuit van Plaatselijk Belang Voorthuizen reageert teleurgesteld. ,,We wachten nu al zo lang op verbeteringen van het fietspad tussen Voorthuizen en Barneveld, waar na de vakantie weer zo’n duizend scholieren vanuit Voorthuizen overheen fietsen. Dat tegelpad is echt slecht. Tegels zijn verzakt en er zijn grote spleten ontstaan.”

Ook fractievoorzitter Tjitske Kuiper van de ChristenUnie zegt de vertraging te betreuren. Zij plaatste de noodzaak voor onderhoud van de Stationsweg meerdere malen op de politieke agenda. ,,Het is jammer om te horen dat het werk weer op zich laat wachten, terwijl alle beslissingen door de provincie en gemeente al genomen zijn.” Het gemeentelijke deel vanaf de bebouwde komgrens tot aan de kruising ter hoogte van de Bloemendaallaan krijgt geluidsdempend asfalt. De kruising aan de Van Wijnbergenlaan wordt veiliger gemaakt met hulp van middengeleiders en een slinger in de weg. Bovendien schuift de bebouwde komgrens op tot aan de Esweg, waardoor de snelheid van het verkeer op dit punt beperkt wordt.

Tegelijkertijd bestaan de werkzaamheden uit een grote opknapbeurt van de weg tot aan Harselaar. Het fietspad krijgt asfalt. Plaatselijk Belang Voorthuizen en Barneveld opperden eerder een rotonde aan te leggen bij de Van Wijnbergenlaan, maar dat vond de provincie te duur. Voor de werkzaamheden wordt de Stationsweg vijf weken lang afgesloten. ,,Aanvankelijk was de bedoeling om de weg gedeeltelijk af te sluiten, zodat we in acht weken tijd de werkzaamheden kunnen uitvoeren”, zegt Van Heteren. ,,Maar bij nader inzien hebben we nu besloten de Stationsweg in zijn geheel af te sluiten.”

Het verkeer zal zeer waarschijnlijk via de Nijkerkerweg worden omgeleid. In september volgt op het gemeentehuis van Barneveld een informatieavond over de werkzaamheden.

Bron Barneveldse krant

Labels
Fractie
In de media

« Terug