Aantal keer gelezen8

Barneveldse krant: Raad: Gemeenteraad praat over doortrekking A30

2005_0226DijkPix0061 Snelwegzaterdag 09 juni 2007 19:43

De gemeenteraad gaat binnenkort discussiëren over de voor- en nadelen van het doortrekken van de A30 tot aan de A28, richting de Randstad. Volgens ChristenUnie-raadslid Tjitske Kuiper is het hoog tijd dat de Barneveldse raad zich uitspreekt over deze verbinding.

Ze kaartte het onderwerp donderdag aan tijdens de behandeling van de Kadernota 2008-2011. Ze bespeurde een teneur bij raadsleden en college die neigde naar lobbyen voor doortrekking van de A30, terwijl de raad het onderwerp ‘principieel nog niet had verkend’.

En dat vond Kuiper niet in de haak. Er moet volgens haar met betrokkenen worden gesproken en gekeken worden naar het effect op de natuur.

Verschillende partijen wezen erop dat het college niet de mond gesnoerd moest worden, zolang er geen discussie had plaatsgevonden, anderen vonden dat het onderwerp de lokale politiek oversteeg.

Uiteindelijk stemden alleen Lijst 8 en de VVD tegen. Volgens Adriaan Guldie van de VVD brengt Kuiper de belangen van de hele gemeente ,,grote schade’’ toe met haar plan.

Kuiper zei dit te betwijfelen en zei: ,,Ik vraag me af of met een lobby nu alle belangen worden verdedigd.’’

Bron Barneveldse krant

« Terug

Reacties op 'Barneveldse krant: Raad: Gemeenteraad praat over doortrekking A30'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > juni