Barneveldse dam- en schaakvereniging in het Pluimveemuseum!

pluimveemuseum
Henk Wiesenekker
Door Henk Wiesenekker op 21 juli 2018 om 20:00

Barneveldse dam- en schaakvereniging in het Pluimveemuseum!

De BDSV kan tijdelijk plaatsnemen in het Pluimveemuseum. Dat is goed nieuws. Zeker omdat de tijd begon te dringen en het huurcontract van de huidige locatie inmiddels afliep. Raadsbreed werd het college verzocht om actief te zoeken naar een geschikte locatie. Samen met de vereniging werden ruim 30 locaties bekeken, maar geen van die locaties bleek een daverend succes. Totdat Henk Wiesenekker (raadslid ChristenUnie) in gesprek ging met Judith van den Wildenberg (fractievoorzitter van Burgerinitiatief) en er een mooi idee ontstond.

In een telefonisch gesprek deelden we verschillende opties, waarna we op het goede idee kwamen. Want waarom polsen we het Pluimveemuseum niet? Hoe mooi is het om in een museum huisvesting voor deze denksportvereniging te vinden zodat beide partijen kunnen profiteren? Judith belde een contactpersoon van het Pluimveemuseum en ik zocht snel contact met Marcel Janssen van de vereniging. Beide partijen bleken enthousiast en maakten een afspraak. Tijdens dit bezoek bleek dit een uitstekende locatie. Er was voldoende ruimte, ook om in stilte te dammen of schaken en er was een bar om achteraf even met elkaar na te praten over de gespeelde partij. Ook financieel en praktisch kwamen de partijen eruit.

Wij zijn ontzettend blij dat er op de valreep een mooie (tijdelijke) locatie is gevonden en feliciteren de vereniging van hart met dit mooie nieuws. Geniet van deze prachtige plek! Het is mooi dat de ChristenUnie hierin actief kon samenwerking met BurgerInitiatief. Het was een prima staaltje denkwerk en dat past natuurlijk goed bij zo’n mooie denksportvereniging.