Een veilige buurt begint bij jezelf!

whatsappdonderdag 27 februari 2014 22:42

Het komt best wel eens voor dat mensen klagen over de veiligheid in hun buurt. Soms is dit terecht. Bijvoorbeeld als je kijkt naar de grote stijging van het aantal woninginbraken, waarover de Barneveldse krant afgelopen week kopte. Toch moeten we, als we ons onveilig voelen, niet alleen naar de overheid kijken. De wijkbewoner is zelf ook aan zet. Waar het kan, wil de ChristenUnie dat ondersteunen.

Er zijn diverse goede voorbeelden in verschillende gemeenten van een goede samenwerking tussen burgers en overheidsinstanties zoals de politie. Er zijn in Nederland bijvoorbeeld diverse buurten voorzien van een eigen WhatsApp-groep Hierdoor kunnen verdachte omstandigheden of actuele criminaliteitsproblemen snel gedeeld worden met buren. Dat is erg effectief, want wie kent de buurt en wat daar wel en/of niet hoort nu beter dan de buurtbewoners zelf. In Ede werden kort geleden inbrekers opgepakt door een melding via WhatsApp (klik hier voor het nieuwsbericht).

De ChristenUnie vindt het van groot belang dat dergelijke lokale initiatieven ondersteund worden. De politie en gemeente kunnen het namelijk niet alleen. De burger is hard nodig bij de aanpak van criminaliteit!

Wat ons betreft, starten we in Barneveld in  elke buurt een WhatsApp-groep. En houden we vaker Blauwe Twitter Avonden. Maar ook de buurman die zijn hond uitlaat, kan tegelijkertijd een oogje in het zeil houden.

Samen werken aan veiligheid in de buurt. Dat is ook Werken aan Welzijn! Help jij ook mee?

Heimen Schuring
Lijsttrekker
h.schuring@barneveld.nl

 

Labels
Weblog

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2014 > februari