Aantal keer gelezen6

Informatieavond over Trans World Radio (TWR)

woensdag 28 november 2012 19:37

Dinsdagavond (27 november) heeft Trans World Radio in samen werking met de ChristenUnie Barneveld een open informatieavond gehouden over het werk dat Trans World Radio doet.


Mariëtte Oosterhoff gaf een korte lezing over het werk van TWR dat in kasteel de Schaffelaar gevestigd is. TWR verzorgd in meer dan 230 talen radio uitzendingen over de hele wereld. De radio is hier zeer geschikt voor. Het is kosteneffectief; het komt via de AM zenders overal. Zelfs analfabeten kunnen zo het evangelie horen. Op het kasteel de Schaffelaar wordt hiervoor de fondsenwerving voor Nederland en België gecoördineerd. Vooral in landen waar zendelingen hun werk niet mogen doen en de overheid Christenen vervolgt, biedt de radio uitkomst om het evangelie ook daar te blijven brengen en met succes. Mariëtte geeft daar diverse voorbeelden van. Er waren ruim 25 deelnemers.

Bij aanvang van de avond werd de ChristenUnie Barneveld ledenvergadering gehouden, waarbij Kitty Brouwer afscheid nam als voorzitter van de ChristenUnie Barneveld. John Jaspersen neemt dit werk van haar over. Deze vergadering werd afgesloten door een verhaal van de fractievoorzitter Heimen Schuring. De coalitie heeft in 2010 al de piketpalen geslagen t.a.v. hoe we bezuinigen. “Dat heeft veel rust gegeven binnen de gemeenteraad. Belangrijk daarbij is dat de sociale minima daarbij ontzien worden,” aldus Schuring. Diverse andere onderwerpen passeren de revue, waaronder de herwaardering van de grondposities binnen de gemeente Barneveld; de door de ChristenUnie gewenste uitbreiding van de succesvolle Valleilijn en de omvorming van de groenvoorziening binnen Barneveld. De kale aanblik is tijdelijk. Hier komen gras en heesters voor terug. Dat duurt even; het wordt anders, maar het is ook nodig.

Namens de fractie spreekt Heimen Schuring de ledenveragdering toe

« Terug

Reacties op 'Informatieavond over Trans World Radio (TWR)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.