Aantal keer gelezen

Raad blij met actie in Terschuur

woensdag 25 september 2002 10:18

De gemeenteraad heeft wethouder Jan Willem Bakkenes dinsdagavond uitgebreid gecomplimenteerd met de snelle actie die wordt ondernomen om de veiligheid in Terschuur te verbeteren.

Op initiatief van raadslid Tjitske Kuiper-De Haan (ChristenUnie) is de gemeente in juli aan de slag gegaan met een voorstel om 145.000 euro uit te trekken die Terschuur veiliger moeten maken. Zo worden onder meer de bebouwde-kom-grenzen verplaatst en worden aan weerszijden van de Rijksweg gele reflecterende palen geplaatst. Bovendien komt er ter hoogte van de Bleekstraat (nabij café Hans z`n Grietje) een verkeersplateau en wordt het plateau ter hoogte van de Broekhuizenstraat steiler gemaakt zodat automobilisten nog meer moeten afremmen.


Het is de bedoeling dat er nog dit jaar een start wordt gemaakt met de werkzaamheden. Dit tot grote tevredenheid van de gemeenteraad. Het CDA complimenteerde de wethouder, maar ook het comité in Terschuur onder leiding van Arend Slotboom dat zich hard gemaakt heeft voor actie. Pro`98 raadslid Monique Rosbergen gaf Tjitske Kuiper een pluim vanwege haar initiatiefvoorstel eerder dit jaar. ,,Ere wie ere toekomt,`` aldus Rosbergen.

Wethouder Bakkenes nam de complimenten dankbaar in ontvangst en constateerde dat er gelukkig ook nog wel zaken snel afgehandeld kunnen worden. Eerder reageerde ook het Terschuurse verkeerscomité positief op de plannen. Arend Slotboom vindt dat de gemeente met de maatregelen ,,een eind op de goede weg`` is al blijft er nog wel het een en ander te wensen over, zoals een maximum snelheid van 30 kilometer per uur in plaats van 60.

« Terug

Reacties op 'Raad blij met actie in Terschuur'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.