Aantal keer gelezen

Gesubsidieerde` pompen wekken woede Geurts

zaterdag 19 oktober 2002 10:16

Een experiment met waterpompen in nieuwbouwwijk de Kromme Akker heeft de woede gewekt van ChristenUnie-raadslid Henk Geurts. Hij meent dat het college het budgetrecht van de raad heeft geschonden.

In de Kromme Akker worden veel Duurzaam Bouwen-maatregelen (DuBo) toegepast. Als ,,extra impuls" daarvoor besloot de gemeente de aannemer te vragen om een aantal woningen, bij wijze van experiment, uit te rusten met warmtepompen. Kosten: zo`n 18.000 euro. De aannemer zag dat echter niet zo zitten. De prijzen voor de woningen lagen immers al vast. Dat zou betekenen dat het bedrijf zou opdraaien voor de kosten van het experiment, niet de koper of de gemeente. Daarom besloot het college die kosten te delen. ,,Omdat DuBo een maatschappelijk belang dient", verklaarde ambtenaar Rob Stolk donderdag tijdens de vergadering van de commissie Grondgebied. ,,Het is een experiment waar de bewoners van de Kromme Akker baat bij hebben."
,,Het college kan experimenteren wat het wil", counterde een ontstemde Geurts. ,,De gemeenteraad heeft het budgetrecht en stelt geld beschikbaar. Daarom hoort hier een ordentelijk raadsvoorstel bij." De toelichting van Stolk, dat het geld uit het project-Kromme Akker komt en een raadsvoorstel dus niet nodig was, stelde Geurts amper tevreden. ,,Dit is bedenkelijk."
Overigens werd besloten dat de commissie in een volgende vergadering de Kromme Akker uitputtend zal bespreken. Daarbij komt ook de woningverdeling in de eerste fase aan bod. Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen mag bepalen wie er in de eerste zesentwintig nieuw te bouwen woningen op de Kromme Akker mogen wonen; een gegeven dat in Voorthuizen voor veel opschudding zorgde.

« Terug

Reacties op 'Gesubsidieerde` pompen wekken woede Geurts'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.