Aantal keer gelezen2

Uit de Fractie: na de vakantie

zaterdag 20 september 2003 11:02

Door: Frits Appelman

De zomer lijkt maar niet tot een eind te kunnen komen, maar het vakantiegevoel heeft in de fractie toch weer plaatsgemaakt voor een werk instelling

Wisseling
Vol verse indrukken en gelukkig met een juiste dosis heimwee is de familie Kuiper terug gekomen uit Amerika. Tjitske had inderdaad weer zin in het raadswerk en als u dit leest zal zij weer beëdigd zijn als raadslid. We zijn blij haar weer in ons midden te hebben.
Tegelijk betekent dat een hernieuwd afscheid van Gert Brons. We zijn er dankbaar voor dat hij zich nog een half jaar heeft kunnen inzetten en op het gebied van ruimtelijke ordening, maar met name ook door de vogelpest, was er voor hem genoeg te doen. Inmiddels hebben we van hem afscheid genomen en we zien er met voldoening op terug hoe de voorbije periode is verlopen. Beiden wensen we Gods zegen toe.

Voorzieningen voor gehandicapten
Vlak voor de zomervakantie meldden B&W aan de raad dat de begroting van 2003 zich minder goed ontwikkelt. Omdat men verwacht dat het straks beter gaat, stelde men voor het beleid niet bij te stellen. Wel werd als terloops opgemerkt dat er op de Wet Voorzieningen Gehandicapten steeds vaker een beroep wordt gedaan. Via deze wet hebben burgers mogelijkheden hun huis te laten aanpassen. Gelet op de vergrijzing is dat niet verwonderlijk, maar het baart wel zorgen.
Veel van de aanpassingen vinden plaats in appartementen die de laatste jaren zo rijkelijk in de dorpen voorkomen. En deze woningen zijn als regel vrij nieuw. De fractie vindt het vreemd dat de bedoelde aanpassingen net direct bij de bouw konden worden gerealiseerd. Nu wordt er nogal eens tweemaal geld aan hetzelfde huis besteed.
En dan te bedenken dat standaard-aanpassingen als een bredere voordeur (waar dus een rolstoel doorheen kan), een hoger toilet en beugels in de badkamer (om maar iets te noemen) voor iedereen nuttig kunnen zijn. Hier wordt geld verspild dar we later hard nodig hebben. De wethouder vond het niet nodig om hier een onderzoek naar te doen en daarom zullen we waarschijnlijk bij de begrotingsbehandeling op terug komen.

« Terug

Reacties op 'Uit de Fractie: na de vakantie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.