Aantal keer gelezen1

Jeugdbeleid en jongerenwerk

woensdag 10 september 2003 22:50

Jeugdbeleid en jongerenwerk

Het is goed om hier met elkaar als commissie Samenleving de concrete meetbare doelen te bespreken m.b.t. het jongerenwerk. Juist ook in deze hectische tijd is het belangrijk dat we aandacht voor de jongeren hebben. Er komt veel op hen af. Door de toenemende jeugdwerkeloosheid is het ook moeilijker om na de studietijd een baan te vinden. Dat kan spanningen geven. Door meerdere oorzaken heeft de jeugd het niet gemakkelijk.

Het is goed dat we als gemeente de jeugd optimale kansen bieden om zich te ontwikkelen. We lezen bij de plannen voor Barneveld dorp een aantal zaken waar we echt achter kunnen staan zoals:
- het verbreden van het activiteitenpakket van het jongerencentrum –niet alleen ontspanningsactiviteiten, maar ook workshops, infoavonden e.d.;
- het verbreden van de groep jongeren die nu gebruik maakt van het jongerencentrum SJB;
- verdiepen van het werk van het jongerencentrum door aandacht voor jongereninformatie en verwijzing naar hulpmogelijkheden.

Als ChristenUnie zijn we ook erg voor het stimuleren van de zelfwerkzaamheid van de jeugd bij de diverse op te zetten activiteiten.
Ook nu weer willen wij naar voren brengen dat wij blij zijn met de 2e jongerenwerker die eraan komt, maar hij of zij moet niet alle tijd in het jongerencentrum stoppen, maar zeker ook aandacht hebben voor andere jongeren in onze gemeente.

In de eerste plaats wil ik stellen dat het bij heel veel jongeren gelukkig wel goed gaat en dat zij zich op een verantwoordelijke manier gedragen in de maatschappij. Helaas echter gaat het bij de opvoeding niet altijd goed en krijgt de jeugd ook vaak niet de aandacht die ze nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. De gemeente kan niet alle problemen oplossen, maar kan wel samen met allerlei andere instellingen op het terrein van het jeugdbeleid en de politie proberen de problematiek aan te pakken. We zijn blij dat de VVD door het stellen van schriftelijke vragen aandacht heeft gevraagd voor de overlast van jongeren bij het Schaffelaarsebos. Dat was ook heel erg nodig. Zelf kom ik er regelmatig en constateer dat het er nog steeds een beestenbende is. Op verschillende plaatsen tref je naast ander afval vooral lege bierblikjes, maar ook lege flessen alcoholische drank aan. We lezen bij de beantwoording van het college over zero-tolerancebeleid. Daar staan we volledig achter. De raddraaiers moeten inderdaad hard aangepakt worden.

Nogmaals wil ik benadrukken dat het gelukkig bij veel jeugd wel goed gaat en laten we in Barneveld, maar vooral ook in de andere kernen de jeugd ontwikkelingskansen bieden. Belangrijk vinden wij hierbij ook de afstemming met het kerkelijk jongerenwerk.

Ed Blankenstijn

« Terug

Reacties op 'Jeugdbeleid en jongerenwerk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.