Geen Klaphamer in de gemeente Barneveld.

Vuurwerk
Henk Wiesenekker
Door Henk Wiesenekker op 14 december 2022 om 20:38

Geen Klaphamer in de gemeente Barneveld.

Raadsbijdrage bijdrage aanpassing APV

Kunt u zich de laatste klap herinneren waarbij u een piep bleef horen? Ik wel… dat was enkele jaren geleden toen ik tijdens Oud en Nieuw als agent toezicht hield in De Bilt. In mijn buurt werd een strijker afgestoken.

In onze gemeente is het toegestaan om met de klaphamer ook enorm harde en gevaarlijke knallen te produceren. Ook afgelopen jaar werd de klaphamer met schrik geconstateerd en in omliggende gemeenten wordt toename van de klaphamer gezien. De klaphamer heeft in het verleden in diverse gemeenten ernstige en zelfs een fataal ongeval teweeg gebracht. De klaphamer levert grotere risico’s op dan carbid, want het aanvragen van een ontheffing zal niet succesvol zijn vanwege de grote ernst en gevaar die het oplevert.De ChristenUnie heeft daarom samen met de SGP en Lokaal Belang een voorstel ingediend om de klaphamer te verbieden.

Labels: , , ,