ChristenUnie kritisch op stoppen met papierregeling kerken en verenigingen

papierbak.jpg
50_Lukas Scheijgrond-112.jpg
Door Lukas Scheijgrond op 19 mei 2020 om 12:39

ChristenUnie kritisch op stoppen met papierregeling kerken en verenigingen

De ChristenUnie is kritisch op het besluit van het college om te stoppen met het laten inzamelen van oud papier door kerken en verenigingen. Op zich is het besluit begrijpelijk, want deze manier van inzameling kost veel geld, terwijl het weinig waarde toevoegt. Maar voor de kerken en verenigingen zijn de inkomsten die ze er mee genereren erg belangrijk.

Het stoppen van de samenwerking moet dus gepaard gaan met een nieuwe samenwerking die hen voldoende geld opleveren, maar die ook meerwaarde heeft voor de gemeente. Het college zoekt daarnaar. Wat de ChristenUnie betreft stopt de papierregeling pas als de nieuwe samenwerking begint. Samen met Burger Initiatief hebben we daar in schriftelijke vragen op aangedrongen.