Vaccinatie zeer belangrijk!

201837.gezondnu.vaccinaties.jpg
50_Lukas Scheijgrond-112.jpg
Door Lukas Scheijgrond op 6 april 2019 om 11:46

Vaccinatie zeer belangrijk!

Tijdens de commissie samenleving is gesproken over het belang van vaccinaties en de eventuele gevolgen van een uitbraak.

Het stimuleren van vaccinatie is heel belangrijk. Het vaccinatieprogramma heeft voorkomen dat veel kinderen ziektes kregen die waar je dood aan kan gaan of waarvan je levenslang de nare gevolgen ondervindt. Maar door een lage vaccinatiegraad kunnen die ziektes weer de kop opsteken. Eerder deze week werd bekend dat in Den Haag een paar kinderen de mazelen hebben opgelopen.  Ondanks de pilot die nu, op initiatief van PRO’98, Burger Initiatief en ChristenUnie, uitgevoerd wordt om het aantal gevaccineerde kinderen te verhogen, zal de norm van 95% gevaccineerde kinderen waarschijnlijk niet gehaald worden. Tijdens de vergadering van de raadscommissie over vaccinatie hebben we als ChristenUnie daarom benadrukt dat bij een uitbraak snel gehandeld moet worden om de verspreiding tegen te gaan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat scholen en kerken, met name die van bevindelijke gereformeerde gezindten, verzocht worden om samenkomsten af te blazen. Dat zijn natuurlijk ingrijpende maatregelen. We hebben het college op het hart gedrukt om hier het gesprek over aan te gaan voordat er een uitbraak is, zodat er geen discussies ontstaan op het moment dat er gehandeld moet worden.