Zeumerse pret – dat willen we zo houden!

Zeumeren
50_Lukas Scheijgrond-112.jpg DBLO_20180210_0020.jpg
Door Lukas Scheijgrond, Erik van de Kamp op 8 juni 2018 om 20:29

Zeumerse pret – dat willen we zo houden!

Het is weer zo ver. De tijd van prachtige Zeumerse dagen met veel zon is aangebroken. Veel mensen uit onze omgeving, maar ook toeristen genieten van een verfrissende duik en ontspanning bij deze prachtige recreatieplas in Voorthuizen. En dat is heerlijk. We hopen dat nog lang te kunnen blijven doen.

Toch horen we de laatste tijd steeds vaker dat er overlast veroorzaakt wordt op Zeumeren. Denk daarbij aan baldadig gedrag waardoor gasten weg gejaagd worden, vernielingen die aangericht worden en aan het achterblijven van glasscherven. Dat is gevaarlijk, want veel mensen lopen op blote voeten en er spelen kinderen. Willen we kunnen blijven genieten van Zeumeren dan moet dit probleem worden aangepakt.

Daarom stelden we enkele weken geleden vragen over de overlast en veiligheid bij Zeumeren. Dit naar aanleiding van flinke overlast tijdens de eerste Zeumerse dagen in mei. Gelukkig mogen we concluderen dat de gemeente en de exploitant, Leisurelands, er alles aan willen doen om Zeumeren veilig te houden. De gemeente heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat de exploitant verantwoordelijk is voor het toezicht en handhaving op Zeumeren. Mede daarom is Leisurelands momenteel bezig met een plan van aanpak tegen de overlast. Onderdeel van dit plan van aanpak is dat Leisure Lands extra BOA’s inhuurt voor toezicht en handhaving tijdens drukke dagen. Naast de inzet van Leisurelands worden er ook gezamenlijke controles georganiseerd door de gemeente, politie en Leisurelands.

De gemeente monitort de situatie en schaalt op als dit nodig is. We zijn blij met deze inspanningen en hopen dat dit voldoende bijdraagt aan Zeumerse pret dit jaar. Uiteraard blijven we de situatie volgen als we zelf eens zo’n verfrissende duik nemen.