Fractie op werkbezoek met burgemeester Van Dijk

IMG_0947.JPGvrijdag 24 augustus 2012 18:00

Op vrijdag 24 augustus is de fractie van de ChristenUnie met burgemeester Van Dijk op stap geweest in Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe. Naast het genieten van de natuur vonden ook mooie gesprekken plaats.

Burgemeester Van Dijk wilde graag met elke gemeenteraadsfractie een dagje op stap. Enerzijds om nader kennis te maken, anderzijds om door de fracties naar plaatsen te worden gebracht die voor hem de moeite waard zouden zijn.

De fractie van de ChristenUnie had de eer om de burgemeester op 24 augustus een aantal zaken in Kootwijkerbroek, Kootwijk en Stroe te laten zien. De dag begon op de boerderij van raadslid Jaap van den Top. Na een eerste kop koffie kwam het gesprek op het wonen op het platteland, tijdelijke extra woonruimte voor de zorg voor ouderen en over de ontwikkelingen in de landbouw. 

Al snel meldde zich echtpaar Van de Kamp zich met paard en wagen. De burgemeester nam plaats op de bok en leerde van Hans van de Kamp mennen ('prrrrrrrr, Asje, draaf...') . De tocht ging via de bossen van Kootwijk naar de heide van Stroe, die nu al prachtig in de bloei staat. 

Na de prachtige tocht met paard en wagen werden de burgemeester en de fractie bij het bedrijf Steco in Stroe ontvangen door directeur Gert Jan van den Top. Een mooi bedrijf, waar innovatief gewerkt wordt en waar de Stroese wortels niet worden vergeten! Met Van den Top heeft de fractie en de burgemeester ook gesproken over de plannen die er zijn voor de herinrichting van Stroe. Een puzzel waar nog de nodige stukjes van gelegd moeten worden.

Het laatste onderdeel van het werkbezoek was een bezoek aan zorgboerderij Klein Essen. Op deze boerderij wordt door vier ondernemers dagbesteding aangeboden voor mensen met een beperking en mensen die een nieuwe start nodig hebben. Het is mooi om te zien dat de mensen zichtbaar genoten van hun dagbesteding en dat er veel mensen erg geholpen worden via deze zorgboerderij. Na de lunch met de deelnemers hebben de burgemeester en de fractie nog met het bestuur van de stichting en met Wim Broekhuizen gesproken over actuele onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn.

Tenslotte hebben de burgemeester en de fractie een kort bezoek gebracht aan de nieuwste aanwinst op Klein Essen: BSO+ een buitenschoolse opvang voor kinderen die extra aandacht nodig hebben.

Het was een prachtige en nuttige dag. En we hebben nu een burgemeester die bekwaam is in het mennen van paarden. Altijd handig als je een vergadering van de gemeenteraad moet leiden...

Hieronder een foto-impressie.

Op het erf van Jaap van den Top

De burgemeester samen met Hans van de Kamp op de bok met voor hen twee friese paarden

Aan het eind van een prachtige rit door bos en hei

Steco metaalbewerking in Stroe

Directeur Gert Jan van den Top leidt de groep rond door zijn fabriek

Wethouder Hans van Daalen en raadslid Henry Buitenhuis kijken geboeid toe

Gert Jan van den Top met een van zijn producten

Voor de groenten- en plantenkas van de zorgboerderij

Volop uitleg over wat er allemaal gebeurt op de zorgboerderij

Natuurlijk ook de nodige dieren op de zorgboerderij

Wethouder Van Daalen heeft zijn keuze gemaakt: dit wordt zijn nieuwe tuinstoel 

Asje van Dijk doet mee met een potje biljart, maar gebruikt de verkeerde keu...

Labels
Fractie
Werkbezoek

« Terug

Reacties op 'Fractie op werkbezoek met burgemeester Van Dijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.