ChristenUnie kritisch over inpassingsplan Rondweg Voorthuizen

Plattegrond Voorthuizendonderdag 29 maart 2012 13:37

ChristenUnie is kritisch over het inpassingsplan van de rondweg Voorthuizen. Statenlid Annelies van der Kolk stelde daarom aan het college van Gedeputeerde Staten een aantal vragen over dit plan.

De ChristenUnie wilde weten waarom het oorspronkelijke concept van een rotonde met meerdere stroken bij de kruising van de N303 met de Overhorsterweg is ingeruild voor een ongelijkvloerse kruising. Volgens het ChristenUnie Statenlid zal het verkeer dat uit de richting van Nijkerk komt hierdoor toch nog de bebouwde kom van Voorthuizen in worden gedwongen. Ook vroeg de ChristenUnie zich af of over deze verandering overleg met de gemeente Barneveld geweest is. 

Een ander aandachtspunt is de omgeving van de Struikfabriek. Omdat er veel vrachtverkeer van en naar deze fabriek gaat is een goede ontsluiting van de fabriek erg belangrijk.

Ook de begraafplaats er schuin tegenover is een punt van aandacht, ook daarvoor is een goede inpassing van de rondweg wat betreft het geluid belangrijk is. Geluidsoverlast is ongewenst en moet tot een minimum beperkt blijven, aldus Annelies van der Kolk, Statenlid voor de ChristenUnie.

 

Labels
Gelderland

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie kritisch over inpassingsplan Rondweg Voorthuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.