Aantal keer gelezen2

Structuurvisie van 9 mooie kernen in Barneveld

vrijdag 25 november 2011 21:11

Wie Barneveld wil leren kennen, wie de visie is op de toekomst van onze kernen wil begrijpen, die moet de "Structuurvisie Kernen Barneveld 2022 lezen. Zo startte de bijdrage namens de ChristenUnie in de raad

Wie Barneveld wil leren kennen, Wie de visie is op de toekomst van onze kernen wil begrijpen, die moet de "Structuurvisie Kernen Barneveld 2022 lezen.

In het documenten komt veel beleid samen. Het steunt op beleid dat we eerder als raad hebben vastgesteld.De kernen houden hiermee hun dorpse groene karakter. De ChristenUnie is blij met de verwoording van de visies waardoor leefbaarheid en ontwikkeling goed samen gaan.

 Een goed voorbeeld daarvan is dat winkels in woonwijken bedoeld zijn voor winkelvoorzieningen op wijkniveau. Dat betekent dat er in de wijk Blankensgoed geen grote supermarkt kan komen, alleen een kleine wijksuper.Dat betekent dus dat we er met deze visie voor kiezen dat er in woonwijken geen winkelvoorzieningen komen, voor bovenwijkse of regionale klanten.

 Deze visie is een belangrijke pijler voor de leefbaarheid in het centrum van Voorthuizen. Daar horen winkels thuis die een voorziening zijn voor het hele dorp en de omgeving. Alleen perifere detailhandel kan uit het centrum van Voorthuizen verplaatst worden naar een werklandschap.

 De ChristenUnie vraagt regelmatig aandacht voor duurzame oplossingen. Die passen bij de ambities van het klimaat beleidsplan. Onze ambities gaan verder, en daarom zijn we blij met de samenwerking in Food valleij op rond klimaat adaptatie. Samenwerking met anderen geeft meer mogelijkheden om te reageren op de veranderingen in het klimaat

 De structuur visie geeft richting aan de ontwikkel keuzes van onze gemeente. We beseffen echter dat we niet in de toekomst kunnen kijken. De toekomst is voor ons mensen  niet maakbaar. We spreken dan ook uit dat voor onze plannen geldt Deo Volente.

Namens de fractie, Henry Buitenhuis

De structuurvisie staat in de volgende delen op de site van de gemeente

Deel 1A, Deel 1B, Deel 2, Deen 3, Deel 4

« Terug

Reacties op 'Structuurvisie van 9 mooie kernen in Barneveld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.